İçeriğe geç
Motor Sporları

Kyle Larson ve Tyler Reddik’in Son Tur Kaza Felaketine Tepkisi: Hiçbir Şey Kaybetmediler

BirSpor Haber Merkezi·

NASCAR Cup serisinin Las Vegas Motor Speedway’de düzenlenen Pazar yarışı, son turda yaşanan çarpışma krizinin gölgesinde tamamlandı. Dördüncü sıradan başlayan Kyle Larson, kapanış turlarında ikinci sıraya yükseldi ancak bayrak dalgalanmadan birkaç saniye önce duvara çarptı. Kardeş yarışı içinde kalan Tyler Reddik de bu kaza zincirine dahil oldu; yine de iki sürücü de hiçbir konum kaybetmedi.

Larson, Cumartesi günü NASCAR O’Reilly yarışında koruyusu Corey Day’in başardığı başarıyı tekrarlamak istiyordu. Bu kez Carson Kvapil’i geçerek zaferi yakalayan Day örneğini izlemeye çalışan Larson, dördüncü virajın çıkışında tutunmayı kaybedip duvara sert biçimde çarptı ve 5 numaralı Kyle Busch anısına boyanmış aracının sağ tarafını ağır şekilde hasara uğrattı. Reddik ise onun arkasına çarpıp pist içine savruldu; ancak Larson gaz pedalına basılı tutarak yaralanmış Chevrolet’ini ikinci sırada bitiş çizgisine sürükledi, Reddik ise çimden ve pit yolundan geçerek üçüncü sırayı aldı.

Son Tur Krizi: Hiçbir Konum Kaybedilmedi

Bu dramatik kaza sonucu her iki sürücü de konum kaybetmedi. Her ikisi de aynı zamanda farklı zorluklardan sonra toparladı; Larson bir tur geriden başlayıp ilk dönemdeki araç problemleriyle mücadele ederken, Reddik jeneratör sorunlarıyla uğraştı.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

“İyi yeşil bayrak pit döngüsüne sahip olduk ve onu [Briscoe] oldukça hızlı yakaladığımı fark ettim. Sabırlı kalmaya çalıştım ancak oraya ulaşıldığında lastiklerim biraz yanmaya başlamıştı. Kazanmayı denemek için elimden geleni yaptım. İyi bir iş çıkardık ama üç ve dört numaralı virajları geçerek momentum kazanıp düz yolda onu geçmeye çalışıyordum. Çok fazla savrulup duvara aşırı müdahale ettim.”

Kyle Larson crash damage, No. 5 Hendrick Motorsports Chevrolet

Kyle Larson

Larson, kaza sonrası aracını zorlukla bitişe götürdüğünü belirtti ve Kyle Busch’a adanan bu boyama ile kazanamamanın hayal kırıklığını dile getirdi. “Şanslıyım ki evime kadar onu sürükleyebildim. Kesinlikle heyecanlıydı. Bu boyama şemasında Kyle’ı onurlandırarak kazanabilseydim, bu gerçekten çok Kyle Busch tarzı olurdu ama tekrar söylemek gerekirse, bu takım için harika bir mücadele oldu.”

NASCAR’dan Ceza Yok: Üçüncü Sıra Onaylandı

Pist içi çimlerde yarısının geçtiğini belirten Reddik, aslında pit yolundayken bitiş çizgisini geçti. NASCAR, ona nasıl pit yoluna ulaştığı nedeniyle ceza olmadığını onayladı ve üçüncü sıradaki derecesini koruyacak.

“Bunu bugün için özetleyebilirim. Bizim için üst üste bir sürü şey oldu. Bu Jordan Markalı Toyota Camry için herkesin çabasından gerçekten gururluyum. Pitte pili değiştirirken bir tur kaybetmedik ve ön tarafa dönebildik ama bu çok uzun sürdü. Bizi son koşuda mükemmel olmamızı gerektiren bir duruma getirdi ve maalesef daha fazla hata yaptık ve o koşulda ilk bölümde onu geçtikten sonra 5’in [Larson] gerisinde kaldık.”

Tyler Reddick spins, No. 45 23XI Racing Toyota; Kyle Larson crashes, No. 5 Hendrick Motorsports Chevrolet

Tyler Reddick

Reddik, son anda kazanılabilecek olduğunu da ekledi. “Sanırım asıl fark buydu. Pit yolundan ayrılırken onun önünde kalsaydık, bence o araçlara ilk ulaşırız ve belki bu kadar çok yanmazdık. Sanırım bugün kazanan biz olabilirdik.”

Kyle Larson’ın Pazar günü Las Vegas’ta yaşadığı bu son tur krizi, NASCAR’da rekabetin ne kadar keskin olduğunu bir kez daha ortaya koydu. İki sürücünün de hiçbir konum kaybetmeden yarışı tamamlaması, yarış yönetiminin aldığı kararların da tartışma konusu olabileceğini işaret etti.

İlginizi Çekebilir: Christopher Bell, Las Vegas’ta mekanik arıza nedeniyle şampiyonluk umudunu kaybetti →
Kaynak: Motorsport ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış