İçeriğe geç
MLB (Beyzbol)

Kurt Suzuki, 100 Kayıplık Sezonun Ardından Angles’ın Baş Antrenörlüğünden Alındı; MLB’de Üçüncü Boşluk Oluşturuldu

Can Eren·

Kurt Suzuki, Los Angeles Angels’in yönetici antrenörü olarak göreve devam etmeyecek, takım Çarşamba günü açıkladı. Suzuki’nin sözleşmesinde 2027 sezonu için bir kulüp seçeneği vardı. Organizasyonda kalması için özel aslan pozisyonu teklif edildi. 2026 sezonu, Suzuki’nin yönetici olarak geçirdiği tek sezon oldu. Halos’u franchise tarihinin rekoru olan 100 mağlubiyete götürdü, ki bu kadar beklenmiyordu.

“Kurt, locker odamızda büyük bir saygı kazandı ve oyuncularımıza ne kadar önem verdiğini gözlemledim,” geçici GM John Mozeliak bir açıklamada söyledi. “Bu yılki kayıplarımızın onun yönetici olarak yeteneklerinin gerçek bir yansıması olduğuna inanmıyorum. Kurt’a özel aslan olarak kalması için bir rol sunabildiğimizden dolayı memnunum; oyuncularımızı tanıması ve görüşleri organizasyon için değerli olmaya devam edecek.”

Suzuki, 43 yaşında, 2023-25 arasında eski Angels GM Perry Minasian’a özel aslanlık yaptı ve bu sezon yönetici rolünü devraldı. Önceden herhangi bir koçluk veya yöneticilik deneyimi yoktu ve Angels ona yöneticiler için çok olağan dışı olan sadece bir yıllık bir sözleşme verdi. Minasian, Haziran ayında kovuldu ve Mozeliak tarafından geçici olarak değiştirildi.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

“Gerçekten derinlemesine inmedik,” Suzuki, Eylül ayında gelecek ve Mozeliak ile görüşmeleri hakkında sorulduğunda The Athletic’e söyledi. “Felsefeler ve bunun gibi konular hakkında gerçekten iyi görüşmeler yaptık. Aslında bir sonraki adımlar hakkında konuşmadık … Burada kalmayı ister miyim? Tabii ki.”

Uzun süreli Angels sahibi Arte Moreno, Eylül ayında franchise’ı Stan Kroenke’ye 4 milyar dolar karşılığında satmayı kabul etti. Mozeliak, takımın futbol operasyonlarını kalıcı olarak devralma interesti ifade etti, her ne kadar şu anda geçici olsa da. Bu pozisyonun muhtemelen Angels yeni bir yönetici aramadan önce doldurulacağı bekleniyor.

Suzuki’yi yerine getirecek kişi, Joe Maddon (2020-22), Phil Nevin (2022-23), Ron Washington (2024-25) ve Suzuki (2026)’ye katılarak altı yılda beş tam zamanlı yönetici olacak. Bench coach Ray Montgomery, 2025 sezonunun son 88 maçını Washington takımın yanında tıbbi bir sorun nedeniyle yokken yönetti.

Düşen Melekler

Angels, son altı sezonda beş yöneticiye sahip oldu ve her birinde en az 85 maç kaybetti

Sezon Kayıp Yönetici(ler)

Ron Washington ve Ray Montgomery

Joe Maddon ve Phil Nevin

Angels, 2026’da franchise tarihinde ilk kez 100 maç kaybetti. 2014’ten beri postseason’a katılmadılar veya 2009’dan beri bir postseason maçını kazanmadılar. İkisi de beyzbolun en uzun kuraklıkları.

Beyzbolun üç yönetici boşluğu AL West takımlarına ait: Angels, Houston Astros ve Seattle Mariners.

İlginizi Çekebilir: Brewers’ın İlk Dünya Serisi Şampiyonluğunu Son Kez Kazanabileceği Üç Neden →
Kaynak: Cbssports ↗Kaynak yazarı: Mike Axisa
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış