Lauren Henry bu sezon şimdiden tarihe geçti; Amsterdam’daki Dünya Kürek Şampiyonası’nda kadınlar tek kürek yarışında altın kazanan ilk Britanyalı kadın oldu. Olimpiyat şampiyonu Karolien Florijn ve unvanını koruyan dünya şampiyonu Fiona Murtagh’ın da yer aldığı güçlü bir finalde Henry, 1200 metre noktasında liderliği aldı ve bir daha arkasına bakmadı.
Şimdi Leicester Rowing Club kürekçisi daha da ender bir başarıya imza atmaya çalışıyor. Tek kürek Triple Crown’unu tamamlayan tarihteki ilk kürekçi—erkek ya da kadın—olmayı hedefliyor: Dünya veya Olimpiyat şampiyonluğunu, Henley Royal Regatta’yı ve Gold Cup’ı kazanmayı.
Henry’nin 50.000 dolarlık Gold Cup Triple Challenge ödülüne yönelik mücadelesi şimdiden iyi gidiyor. Henley’de üst üste ikinci kez Princess Royal Challenge Cup unvanını alarak ilk ayağı tamamladı; klasını ve gücünü ortaya koyarak yarışın başındaki açığı kapattı ve Avusturyalı Magdalena Lobnig’i yendi. 1920’de, Philadelphia kürek sporunun altın çağında kurulan Gold Cup (resmî adıyla Philadelphia Challenge Cup), tek kürek tarihinde önemli bir yere sahiptir. 2018’de Gold Challenge Cup Foundation, bu üç büyük etkinliği kazanabilecek sporcuyu ödüllendirmek için Triple Challenge’i tanıttı.

Henry, bu cumartesi New Jersey’deki Camden kentinin Cooper River’ında düzenlenecek Gold Cup’a etkileyici bir formda geliyor. Geçtiğimiz hafta sonu Head of the Charles Regatta’da kadınlar tek kürek unvanını alarak bir başka prestijli zafer kazandı. 2026 Avrupa tek kürek şampiyonluğuyla birlikte, bu unutulmaz bir sezon oldu.
Tarih ve 50.000 dolarlık ödül söz konusuyken, Henry ile ölümsüzlük arasında yalnızca bir yarış kaldı. Tarih yazmaya devam edebilecek mi? Takipte kalın.
Sörf, kum ve 2027 Dünya Kürek Beach Sprint Serisi’nde kaliteye giden yol
2026 Dünya Kürek Beach Sprint Finalleri zorlu kıyı koşullarıyla başlıyor
Ortaklar
© 2026 World Rowing
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
