Cardiff City savunmacısı Krystian Bielik, 5 Eylül Cumartesi günü Fratton Park’ta oynanan ve Cardiff’in 2-0 mağlup olduğu Championship karşılaşmasında bir Portsmouth taraftarıyla yaşadığı kavga nedeniyle Football Association (FA) tarafından iki maça men edildiği gibi 10 bin sterlin ceza ile de cezalandırıldı. 28 yaşındaki Polonya millî oyuncu, itiraz ettiği iddia edilen davranışını kabul ederek yaptıklarının doğru olmadığını belirtti ve bu kararın ardından gelecek hafta Blackburn Rovers’a karşı sahadan çekilecek.
Federasyonun açıkladığı ceza kararı, ligdeki ikinci maç hariç tutulmasına neden olurken, Bielik’in ayrıca Watford ile oynayacağı 13 Ekim Salı günü oynanacak ev sahibi karşılaşması da dahil olmak üzere iki resmi maça katılamayacağı belirtildi. Olayın ardından Hampshire Polisi’nin başlattığı soruşturma, kendi adına ek bir işlem gerekmediğine karar verirken, sürecin çözümünün bir parçası olarak Bielik’in taraftarlara yönelik özür dilemesi dikkat çekti.
Olayın perde arkası ve maç içi gelişmeler
FA’nın resmi suçlamasında, oyuncunun karşılaşmanın 71. dakikası civarında uygunsuz bir davranış sergilediği iddia edildi. Belirtildiği kadarıyla Bielik, ikinci yarıda topu seyircilerden almaya giderken taraflar arasında fiziksel bir kavga yaşandı. Birçok Portsmouth desteklisi, söz konusu taraftarın boğazından tutulmuş olabileceğine işaret eden hareketler yaptı.

Cardiff baş antrenörü Brian Barry-Murphy, maç sonrasında Bielik’in “yüzüne tekme/yemek” (face’e darbe) yediğini öne sürdü; sosyal medyada dolaşan görüntüler ise Polonya ulusunun genç bir taraftarın üst vücudundan tuttuğu izlenimini uyandırdı. Olayın ardından başka bir taraftar, Cardiff savunmacısı Perry Ng’nin kafasına top attı ve her iki destekli de staddan uzaklaştırıldı.
Futbol Federasyonu (FA), oyuncunun karşılaşmanın 71. dakikası civarında uygunsuz bir davranış sergilediğini iddia etti. Krystian Bielik ardından bu suçlamayı kabul etti. Bağımsız Düzenleyici Kurul, bir toplantının ardından bu yaptırımları uyguladı ve kararlarının yazılı gerekçeleri uygun zamanda yayımlanacak.
Football Association (FA) iddia beyanı
Soruşturma süreci ve tarafların açıklamaları
Hampshire Polisi’nin başlattığı soruşturma, olayla ilgili olarak kendi adına bir işlem gerekmediğine karar verdi; ancak Bielik’in özür dilemesi sürecin çözümünün bir parçası olarak öne çıktı. Federasyonun bağımsız Düzenleyici Kurul’u, bir toplantının ardından yaptırımları belirledi ve kararlara ilişkin yazılı gerekçelerin uygun zamanda yayımlanacağı açıklandı.
Olayın ardından Portsmouth baş antrenörü John Mousinho, Cardiff City oyuncularına özür deldi. Görüntüleri inceledikten sonra yaşananlar karşısında kendisinin zor durumda bırakıldığı iddiasını dile getiren Mousinho, olayla ilgili olarak “kesinlikle öfkeli” olduğunu belirtti.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
