İngiltere Kadınlar Süper Ligi’nde (WSL) hafta sonu oynanan maçların özeti Guardian’ın haftalık futbol podcastinde değerlendirildi; Emma Sanders ve Freddie Cardy, Tottenham’ın Crystal Palace’a yedi golle üstünlük kurduğu, Arsenal’ın evinde Manchester United’a geçte eşitliği kurtardığı, Manchester City’nin 90. dakikada iki golle Liverpool’u yendiği ve Chelsea’nin Stamford Bridge’de Birmingham City’yi geçirdiği maçları dinleyicilerle paylaştı.
Hafta Sonu Lig Seyri
Crystal Palace, Olivia Holdt’ın efsanevi performansının gölgesinde Tottenham karşısında yedi gol yiyerek ağır bir mağlubiyet aldı. Arsenal ise evinde Manchester United ile berabere kaldığı maçta son dakikalarda attığı golle puanını kurtardı. Manchester City, Liverpool deplasmanında normal sürenin sonunda iki golle galibiyeti elde etti. Chelsea, Stamford Bridge’de dirençli bir Birmingham City’ni geçerek üç puanını alırken, London City Lionesses de yeniden galibiyete kavuştu.
Geç Gol ve Köşe Vuruşundan Gol
Brighton, evinde Aston Villa karşısında attığı geç köşe vuruşundan gelen golle bir puanı kurtardı. WSL 2’de ise Newcastle, Sunderland’ın iki puan önünde lider konumda yer alıyor.

Emma Sanders ve Freddie Cardy, hafta sonu WSL eylemini dinleyicilerle paylaşmak üzere podcaste katıldı.
The Guardian Spor Editöryal Ekibi
Şampiyonlar Ligi Lig Aşamasına Bakış
İki sunucunun sohbetinde hafta sonu lig sonuçlarının ötesinde, Şampiyonlar Ligi’nin lig aşamasına yönelik bir değerlendirme de yer aldı. Program, dinleyicilere hem hafta sonu lig tablosunun özeti hem de gelecek haftaya dair bir perspektif sunarak, kadın futbolunun lig ve Avrupa kupası mücadelelerini aynı platformda ele aldı.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
