İçeriğe geç
Bilardo & Snooker

Judd Trump, Shenzhen Açık’ta Mark Selby’yi 5-0 yenerek final dörtte birine kaldı

BirSpor Haber Merkezi·

Snooker dünyasının deneyimli ismi Judd Trump, Cuma günü Çin’in Shenzhen kentinde düzenlenen Shenzhen Açık turnuvasının çeyrek finalinde İngiliz rakibi Mark Selby’i 5-0’lık ikazlı galibiyetle elemekle 77. profesyonel sıralama etkinliğinin yarı finaline yükseldi. Nisan ayında dünya birinciliğini kaybeden ancak son dönemde gösterdiği performansla turnuvanın en form oyuncularından biri olduğunu kanıtlayan Trump, bu zaferle üst üste dördüncü kez maçın son çeyreğine ulaşma başarısı gösterdi.

Son iki yılda yalnızca bir sıralama unvanı kazanan 37 yaşındaki İngiliz oyuncu, Shenzhen Açık’taki bu başarıyla turnuvanın en önemli anlarında hâlâ her zaman varlığını hissettirmeye devam etti. Trump, Selby’i 79, 77, 63, 52 ve 51 puanlık serilerle alt ederken rakibini tamamen etkisiz hale getirdi.

Son çeyrekten itibaren “canlandığımı” hissediyorum

Trump, turnuvanın başlarında bu karşılaşmanın sezonun en form iki oyuncusu arasındaki ağır sıklet mücadelesi olarak öne sürülmesinin haklı olduğunu belirtti. Çin Açık’ının şampiyonu konumundaki Selby’ye karşı kolayca üstünlük kuran Trump, çeyrek finalden itibaren turnuva ruhunun değiştiğini vurguladı.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

“Bence oyuncu çeyrek finale ulaştığında ve sonrasında gerçekten canlandığını hissediyor. Onun öncesinde sadece en iyi seviyene yaklaşmaya çalışıyorsun.” “Çeyrek finalden itibaren kazanma hattını görebiliyorsün ve normalde oyunu yükselttiğim yer burası.” “Ancak yarı finaller her zaman biraz daha özel. Çünkü o aşamada tek bir masa geriye kalıyor. Tüm dikkat sana yöneliyor ve bitiş çizgisini görebiliyorsun.”

Judd Trump, Dünya Snooker Turu’na

Trump’ın bu sözleri, maçın kritik aşamalarında ortaya çıkardığı mental gücün altını çiziyor. Deneyimli oyuncunun son dönemde turnuvanın derinlerine doğru ilerlerken oyununu yükseltme alışkanlığı, onu sıralama etkinliklerinin en uç noktasında her zaman rekabetçi kılıyor.

“Altın Hafta” nedeniyle izleyici ilgisi üst düzeyde

Szhen Açık’ının bu hafta içindeki katılım oranları, Çin’in geleneksel “Altın Hafta” tatil döneminin de etkisiyle genel olarak oldukça güçlü seyretti. Trump, Selby ile karşılaşmasının öğleden sonra oynatılmasına rağmen salonun kalabalık olmasıyla sürpriz şekilde sevindiğini belirtti.

“Bazen oyuncular öğleden sonra oynayınca biraz hayal kırıklığına uğruyorsun. Genellikle daha sakin oluyor. Ancak şu an tatiller nedeniyle, ilk yıl için katılımın üst düzeyde olduğunu düşünüyorum.” “Bugün sahneye çıktığımda ne kadar çok insan olduğundan dolay hoş bir şaşkınlık yaşadım. Turnuvanın tam ortasında oynamak bazen moralini toplamayı zorlaştırabiliyor, bu yüzden onların önünde iyi oynamak için o desteğe sahip olmak güzeldi.”

Judd Trump

Dünya şampiyonu Wu Yize ile Cumart günü karşılaşacak olan Trump, iki oyuncunun da güncel oyunun en iyileri olması nedeniyle büyük bir seyirci kitlesinin beklediği bir mücadele öngörüyor. Bu karşılaşma, turnuvanın hafta sonundaki en görkemli maçlarından biri olmayı aday gösteriyor.

Wu Yize, mayıs tarihinden beri ilk kez yarı finalde

Bu arada 22 yaşındaki Wu Yize, Mayıs ayında Crucible Tiyatrosunda dünya unvanını kazandıktan sonra bir sıralama etkinliğinin yarı finalinde ilk kez yer alıyor. Trump ile son karşılaşmaları Shanghai Masters’ın çeyrek finalinde olmuş ve o maçı kaybeden Trump, prestijli davetlı turnuva şampiyonluğuna giden yolda bu galibiyeti almıştı.

Cuma günü Wu, Sheffield’daki dünya finali maçında Shaun Murphy’i son masada yenmesiyle aynı sonucu tekrarladı. Bu da 22 yaşındaki Çinlinin son dönemde gösterdiği istikrarın bir göstergesi olarak dikkatleri çekti.

Dİğer yarı finalde beklenmedik isimler karşı karşıya

Turnuvanın penultimate gününde oynanacak ilk yarı final, şaşırtıcı iki ismin karşı karşıya geleceği bir mücadeleye sahne olacak. İlk kez bir sıralama unvanını kazanmayı hedefleyen Yuan Sijun ile deneyimli İngiliz Jimmy Robertson bu karşılaşmada karşı karşıya gelecek.

Yuan, etkileyici bir seriye sahip veteran Michael Holt’un serisini durdururken, Robertson da Chris Wakelin’i elemişti. İki oyuncunun geçmişte üç kez karşı karşıya geldiği biliniyor; bu mücadelede İngiliz oyuncu 2-1’lik üstünlüğe sahip.

Son durum ve sonraki aşamalar

Dünya şampiyonu Wu Yize ile Cumart günü karşılaşacak olan Trump, iki oyuncunun da güncel oyunun en iyileri olması nedeniyle büyük bir seyirci kitlesinin beklediği mücadele öngörüyor. Bu karşılaşma, turnuvanın hafta sonundaki en görkemli maçlarından biri olmayı aday gösteriyor.

Son durum itibarıyla Shenzhen Açık’ının yarı finalleri Cumart günü saat 07:00’de BST zaman diliminde Yuan Sijun ile Jimmy Robertson arasında, saat 12:30’da ise Judd Trump ile Wu Yize arasında oynanacak.

Dünya şampiyonu Wu Yize ile Cumart karşılaştıracak olan Trump’ın rakibi Wu Yize, mayıs tarihinden beri ilk kez bir sıralama etkinliğinin yarı finalinde yer alıyor. Bu da iki oyuncunun güncel form durumunu göz önüne seren büyük bir mücadelenin habercisi olarak değerlendiriliyor.

İlginizi Çekebilir: Michael Holt, 48’de Shenzhen Açık’ta çeyrek finale yükseldi →
Kaynak: Snookerhq ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış