Efsanevi Amerikan tenisçi John McEnroe, İspanyol oyuncu Carlos Alcaraz’ın ATP Tur takviminin yoğunluğuna yönelik son şikayetine katılmadığını belirtti.
Shanghai Masters’da konuşan Alcaraz, oyuncuların fazla yaralandığına dikkat çekerek “Bazen bizi [ATP yetkilileri] doğru çizginin dışına iterek çok sayıda turnuva ve maç oynamaya zorluyorlar. Yanlış yöne gidiyor. Sadece Jannik için bu aylarda en iyisini diliyorum, umarım bir sonraki sezon için iyi formda olur. Umarım onu yakında görürüz ama turdaki durumla oyuncular birlikte biraz daha fazla ilgilenmeleri gerekiyor” dedi.
Her iki oyuncu da 2026 yılında sakatlık sorunları yaşadı ve takvim boyunca Grand Slam organizasyonlarından ayrı kalmak zorunda kaldı.

ATP Tur takviminin yoğunluğu birçok analist tarafından eleştirilse de McEnroe, bu nesil oyuncuların daha önce hiç olmadığı kadar kolay bir hayat yaşadığını öne sürdü. İspanyol radyosundaki El Larguero programında konuşan McEnroe, “Biz onlardan daha fazla oynadık, bunu açıkça söyleyelim. Belki fiziksel olarak daha zor ya da belki daha çok yoruluyorlar, bilmiyorum” dedi.
“Onlar çok hızlı bir tempoda oynadıklarını söylüyorlar. Belki de daha çok dinlenmeye ihtiyaçları var. Biz Noel’de [Grand Slam] oynuyorduk” diyerek sözünü sürdüren McEnroe, “Bugün oyuncular istediklerini oynar gibi bir hissediyorum. Turnuvalar para hakkında, binlerce yarışma var ve bu yüzden daha fazla para kazanıyorlar. Sana ek günler ekliyorlar ve daha fazla para kazanıyorsun” diye konuştu.
McEnroe’nin son yorumları, son aylarda oyuncuların şikayetlerini desteklemesi açısından sürpriz bir biçimde görünebilir. Eylül ayında gerçekleşen bir olayda konuşan McEnroe, oyuncuların büyük organizasyonlardan daha fazla kontrol ele geçirmek için Grand Slam’leri boykot etmeleri gerektiğini öne sürmüştü.
“Bunu söyleyeceğim: Oyuncular büyük turnuvalarda ortak olmalı. Birinci sırada” diyen McEnroe, “Ortak olmamaları sürtüşmeye yol açıyor ve bana göre bu kadar küçük bir pay almaları sorun” dedi.
“Ama oyuncuların neler yaşadığını anlıyorum. Ben de öyleydim ve simjilerim onlarla. [Australian Open]’ın harika bir olay olduğunu anlıyorum. Açıkçası inanılmaz, Wimbledon da öyle. Avustralya harika bir iş çıkardı. Ve hepsi harika bir iş yaptı.”
“Ama oyuncuların bu başarıda ortak olması gerektiğine inanıyorum” diyerek sözünü tamamlayan McEnroe, “Bunu yapmanın tek yolu bence ya bir ya da iki Slam’i boykot etmek” şeklinde konuştu.
Oyuncular Slam’leri boykot etmese de, büyük turnuvalardaki gelir paylaşımına karşı protesto etmek için bu yılki organizasyonda bir medya boykotu gerçekleştirdi.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
