Dallas Cowboys’un sahibi Jerry Jones, takımının Brezilya’da Baltimore Ravens’e 34-31 kaybettiği maçın son saniyelerinde yaşanan koç hatalarını açıkça eleştirdi. Jones, maçın ardından Salı günü Dallas’ta 105.3 the Fan radyo istasyonuna verdiği röportörde, “Memnun olduğum bir açıklama yok. Hiçbiri,” diyerek teknik kadronun bu hatalar için kendisine sunduğu açıklamadan tatmin olmadığını net bir şekilde ifade etti.
Jones, röportörde maçın sonunda yaşanan koç hataları hakkında ne düşündüğü ve teknik kadronun bu gelişmeler için kabul edilebilir bir açıklama sunup sunmadığı soruldu. Buna karşılık sahibi, hiçbir koşulda memnun kalınabilecek bir açıklamanın mevcut olmadığını vurguladı.
Zaman aşımı kararı ve kritik hücum anı
Jones, özellikle Brian Schottenheimer’ın maçta yalnızca 14 saniye kala kullanmaya karar verdiği zaman aşımı kararını gündeme getirdi. Baltimore’un 7 metrelik sayı hattından ikinci hücum pozisyonunda Dak Prescott 2 metrelik bir ilerleme kaydetti ve Dallas bu sırada üçüncü ve son zaman aşımını kullandı. Takım üçüncu hücum pozisyonuna girerken, yalnızca bir hücum daha oynayacakları ve başarısız olurlarsa kale vuruşu deneyecekleri açıkça bellişti. Tek bir hücum oynayacak olmalarından dolayı, 14 saniye yerine yaklaşık 10 saniye kala bir zaman aşımı çağırabilirlerdi; bu da Ravens’in maçın sonunda kullanabileceği neredeyse hiç zaman kalmazdı.

Üçüncu hum pozisyonunda yaşanan diğer tartışmalı koç kararıysa hücumun zaman aşımından çıkmasıyla ortaya çıktı. Schottenheimer, Prescott’e topu George Pickens’e atmaya veya topu bırakmaya (atmayıp yere vurmaya) olduğunu söylediğini belirtti.
“Top ya Pickens’e gidecek ya da bırakılacak.” dedi. “Topu bıraktı. Bu benim sorumluluğum. Onu aşırı derecede yönlendirdim.”
Brian Schottenheimer, Dallas Cowboys baş koçu
Prescott, topu o kadar hızlı bıraktı ki, süre 14 saniyeden 10 saniyeye düştü ve Pickens açık görünüyor olsa da topu bıraktı.
Dak, touchdown için açık olan George Pickens’e topu bıraktı. — Henry McKenna (@henrycmckenna) 27 Eylül 2026
Kale vuruşu ve maçı belirleyen saniyeler
Üçüncu hum pozisyonundaki başarısızlığın ardından Brandon Aubrey, kısa bir kale vuruşu ile oyunu 31-31’e denkleştirdi. Vuruşun ardından sürede yedinci saniye kala kaldı ve Baltimore’un maçı kazanan 56 metrelik kale vuruşu için Tyler Loop’un pozisyon almasına yetecek kadar zaman vardı. Cowboys, zaman aşımını kullanmadan önce daha fazla zaman harcasaydı veya Aubrey’n kale vuruşunun ardından yapılan açılış vuruşunda dokunma (touchback) kabul etmeseydi, maç büyük olasılıkla uzatmaya gidecekti.
“Bu süre içinde hata yaptık,” Jones itiraf etti. “Bunda şüphe yok, dolayısıyla bir açıklama yok; ancak aynı hataları tekrar yapmamak için bir değerlendirme var ve yapılması gereken de bu. O geri getirilemez.”
Jerry Jones, Dallas Cowboys sahip
Cowboys’un baş koçluğunu ikinci sezonunda sürdüren Schottenheimer için iyi haber, Jones’un bu mağlubiyet nedeniyle kimseyi işten çıkarmaya hazır olmadığı izlenimini vermesi. Aslında Jones, acılı mağlubiyetin ardından sezon hakkında daha da iyimzar görünüyor.
“Baltimore ile yaşadığımız ve maçın sonunda başımıza gelen bu deneyimden daha iyi olacağız,” Jones, ESPN üzerinden şunu söyledi. “Böyle bir maçı kazanmak, büyüme ve böyle bir maçı kazandığımız için coşku kazanmak açısından size bunu anlatmanın başka bir yolu verir, çünkü geri döndük ve etkileyici bir şekilde geri döndük. Bunların tümü, umuyorum ki bizim için heyecanlı bir yılın sadece başındayız gerçeğini anlamamızı sağlıyor.”
Jerry Jones, Dallas Cowboys sahip
Evet, Cowboys için zorlu bir mağlubiyetti, ancak sezonun henüz başındadır ve NFC Doğu’yu kazanma yolunda hâlâ çok canlılar. Philadelphia’nın da 3. haftada kaybetmesinin ardından, 1-2’lik Cowboys rekoru ile 4. haftaya Giants (2-1) ve Eagles (2-1) önünden sadece bir maç geride giriyor.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
