Yayıncı iiTzTimmy, VALORANT’ta demir (Iron) basamağından oyunun en üst rekabet derecesi olan Radiant’a yükselmek için 96 saatten fazla sürecek yoğun bir çalışma sürecinin ardından hedefine ulaştı. Bu başarıyla birlikte, yedi farklı rekabet oyununda en üst sıraya çıkarmayı hedeflediği meydan okumanın dördünü tamamlanan yayıcı, projenin yarısını geride bıraktı.

İşin ilgisi, bu meydan okumanın iiTzTimmy için yeni bir girişimi olmaması. Yayıncı, 2021 yılında demirden Radiant’a çıkarmaya çalışmış, 65 saat süreyle kesintisiz oynadığı o denemede en üst dereceye ulaşamayıp Immortal 3’te kalmıştı. Orijinal denemeyi kendi videosunda belgeyen iiTzTimmy, bu süreci en düşük basamaktan en yüksek basamağa kadar 65 saatlik tek başına kuyruk çabasından ibaret olarak tanımlamıştı.
Üç oyundan oluşan ilk bölüm: Ne kadar sürdü?
VALORANT’a girişinden önce iiTzTimmy, üç oyunu daha tamamlamıştı. Yedi oyunluk meydan okuma Apex Legends ile başladı; yayıcı burada en düşük basamaktan Apex Predator derecesine yükseldi. Orijinal Bronze-to-Predator maratonunu belgeleyen 2021 tarihli video, bu koşunun 54 saat 30 dakika sürdüğünü aktarıyor. Mevcut yedi oyunluk proje için Apex, iiTzTimmy’nin Counter-Strike 2’ye geçmeden önce tamamladığı ilk oyun olarak kaydedildi.

CS2 için yapılan yoğun çalışma yaklaşık 140 saat sürdü. Yayıncının bu süreçdeki Premier derecesi yaklaşık 5.000’den 30.000’e yükseldi. Rainbow Six Siege ise iiTzTimmy’nin tamamladığı üçüncü oyun oldu; hedef, en düşük basamaktan Champion 1 derecesine yükselmekti.
Toplam süre 290 saayı aştı
VALORANT’ı da tamamlayan iiTzTimmy, yedi oyunluk meydan okumanın yarısına geldi: Dördü tamamlandı, üçü kaldı. Şimdiden bilinen rakamlar, projenin ne kadar büyük ölçekli olduğunu ortaya koyuyor. Apex 54 saat 30 dakika, CS2 yaklaşık 140 saat ve VALORANT ise 96 saatten fazla sürdü.
Bu üç oyun yalnızca 290 saatten fazla 30 dakikaya geliyor. Bu rakam, Rainbow Six Siege’ı bilinçli olarak hariç tutuyor; çünkü oyunun tam meydan okuma süresine yeterince güvenilir bir halka açık kayıt bulunmuyor. Elde edilen VOD kayıtları, R6’nın toplama çok daha fazla saat eklediğini doğruluyor.
iiTzTimmy’nin artık meydan okumayı tamamlamadan önce önünde üç oyun daha var: Fortnite, Marvel Rivals ve Overwatch. Yedi oyunluk proje tamamlanmadan önce, yayıcının yine üç oyun daha yapması gerekecek.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
