Vegas Golden Knights, akşam St. Louis Blues’a karşı sahneye biraz farklı bir kadroyla çıkacak. Takımın resmi açıklamasına göre, Golden Knights forvet Alexander Holtz ‘u AHL’in Henderson Silver Knights takımından kadroya çağırdı.
Vegas’ın işlemleri burada sona ermedi. PuckPedia’nın aktardığına göre, Golden Knights savunmacı Lukas Cormier ‘ı waivers (devralma) listesine çıkardı. Cormier, geçen offseason’da açıklanmayan bir müdahalenin ardından sezonu Vegas’ın non-roster/injured (kadro dışı/sakat) listesinde açtı. Eğer waivers’dan geçerse, sezonu AHL Henderson’da tamamlayacak.
24 yaşındaki savunmacı, geçen yaz tek yıllık 850 bin dolarlık sözleşmeyle Golden Knights’e dönmüştü. Etkili bir AHL sezonu yaşayan Cormier, 49 maçta 8 gol ve 47 puana imza atarken +2 derecede kaydetmişti. Yine de 2023-24 sezonundan beri NHL maçında oynamadı.

Bu arada, SinBin’den Jason R. Pothier ve Ken Boehlke’nin aktardığına göre, Vegas savunmacı Parker Wotherspoon ‘u sakatlar listesine aldı. Geç offseason’dan Pittsburgh Penguins’tan kadroya katılan Wotherspoon, üst vücut sakatlığı nedeniyle 10 Ekim’den beri oynamadı. Wotherspoon’a haftalık takip edilecek bir toparlanma süresi verildi.
Ne yazık ki oynadığı maçlarda Wotherspoon, yeni takımıyla verimli olamadı. Altı maçta gol yapamadı ve -6 derecede kaydetti; maç başına 18:16 ortanca süre aldı. Ayrıca oyun güçlerinde 82,1%’lik buz üzerindeki kaleci istatistiğine ulaştı, bu da takımda en düşük ikinci oran.
Holtz, 24 yaşında, eylül ayında waivers’dan geçtikten sonra 2026-27 sezonunu AHL Henderson’da açtı. Kısa AHL döneminde ateşli bir performans sergileyen Holtz, beş maçta 8 gol ve 8 puana imza attı. Kariyeri boyunca AHL’de düzenli biçimde iyi performans sergileyen Holtz’un NHL’de orta düzeyde başarıları oldu. Yine de Golden Knights, Raphael Lavoie veya Marc Gatcomb ‘u kadrodan çekerek ona üretmek için yeterli fırsat bulabilir.
Yarın akşamki maçın St. Louis’ta oynanacağını göz önünde bulunduran Golden Knights için muhtemelen yeni bir işlem daha bekliyor. Başka bir kadro değişikliği yapmazlarsa, Vegas’ın kadrosunda yalnızca altı sağlıklı savunmacı kalacak. Cormier waivers’dan geçerse, Golden Knights son dönemde defalarca yaptığı gibi ek savunmacı olarak görevlendirmek için muhtemelen Ville Heinola ‘u kadroya çağırır.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
