İçeriğe geç
Bisiklet

Geoffrey Bouchard’ın profesyonel bisikletçilik veda yolculuğu planların dışında sürdü: Kırık kök kemiğiyle Langakawi Turundan

BirSpor Haber Merkezi·

Fransız bisikletçi Geoffrey Bouchard, dokuz yıllık karayolu kariyerini kapatırken hayal ettiği gibi bir vedaya ulaşamadı. 2025 yılında yaşadığı erken emeklilik hayal kırıklığının ardından bu sonbaharda farklı ve onurlu bir veda yapmak isteyen Bouchard, Malezya’daki Langakawi Turunun ilk aşamasında düştü ve kök kemiği kırıldı, yüzüne dikiş atıldı. 56 yaşındaki sporcu, kariyerinin son yarışını ekip arkadaşları arasında, bilinçli olarak son kez bisiklete bindiğini bilerek bitirme şansından mahrum kaldı.

Bouchard’ın düşmesi, yalnızca kendisi için değil, forma giydiği takım için de kritik bir kayıp oluşturdu. Sporcu, ikinci aşamada ilk önemli yükseklik sınavının yaşandığı zorlu yeni çıkış Gunung Jerai’nin tepesinde biten yarıştan önce sargılarla sarılıp kenarda kalmak zorunda kaldı. Dokuz yıllık kariyerinin sonuna dair umutlanan taraftarlar ve takım, planladıkları veda töreninden uzaklaşmak zorunda kaldı.

Kariyerine dair düşünceleri

Bouchard, uzun yıllar süren yarış hayatından aldığı memnuniyeti paylaşırken, sıcak koşullarda elde ettiği başarılı sonuçlara dikkat çekti. Fransız sporcu, “Yabancılara benzer bazı güzel sonuçlar aldım” dedi ve ekledi: “Bazen çok sıcak koşullarda oldukça iyi sonuçlar elde ettim ve kariyerimi farklı bir şekilde bitirecek son yolculuğu yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” Bouchard, UAE Turunun bir aşamasında kürsüye çıktı, genel klasmanda ilk 10’a girdi ve Oman Turunda hem etap hem de genel klasmanda kürsüde yer aldı.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

“Yabancılara benzer bazı güzel sonuçlar aldım. Bazen çok sıcak koşullarda oldukça iyi sonuçlar elde ettim ve kariyerimi farklı bir şekilde bitirecek son yolculuğu yapmaktan great mutluluk duyuyorum.”

Geoffrey Bouchard, Fransız bisikletçi

Bununla birlikte, ilk aşamada yaşadığı düşme sonucu kök kemiği kırılan ve yüzüne dikiş atılan Bouchard, kariyerini kapatmak üzere başka bir sakatlıkla karşılaşma ihtimalini değerlendirmek zorunda kaldı. 2025 yılında da benzer bir senaryoyla karşılaşmıştı; Lüksemburg Turunda düşüp sakatlanarak sezonu kapatan Bouchard, bu kez Langakawi Turunun ilk gününde aynı kaderle yüzleşti.

Takımın zor durumları

Bouchard’ın yarıştan çekilmesi, takımın genel planlarını da sarsdı. Geçen yıl Joris Delbove ile birlikte kazanan ekip, bu kez lider olarak Jordan Jegat’ı sahaya sürmeyi planlıyordu. Ancak bu yıl Tour de France’da genel klasmanda onuncu olan Jegat, sakatlanan Louis Barré’nin yerine Fransız ekibinin Road World Championships yarışına katılması için son dakika çağrısı aldı. İkinci plana göre ise Jegat’ın yerine Nicolas Breuillard’ı takıma eklemek vardı, ancak Breuillard ilk önemli çıkış günü hastalandı.

Spor direktörü Thibaut Mace, Bouchard’ın sahaya sürüldüğü takdirde ikinci plan olacağını belirtti. Sporcu kenarda kalmak zorunda kalınca ekip, sınamamış bir alternatife yöneldi: Mathis Le Berre. Daha önce yalnızca başkalarına destek olmak yerine kendi adına yarışırken bir çıkışta ne yapabileceğini görme fırsatı bulmayan Le Berre, takımın umut noktaları arasında yer aldı.

“Günün başında bunun istediğimiz gün olmayacağını biliyorduk ve bu yüzden Mathis ile takım için elimizden geleni yaptık. Mathis harika bir çıkış yaptı. O bir tırmanıcı değil, ancak tepede sekizinci oldu, bu da gerçekten güzel bir şey.”

Thibaut Mace, Spor Direktörü

Mace, Le Berre’nin geleceğe dair değerli bir potansiyel sunduğunu vurguladı ve “Bu deneme günüydü, deneme anıydı ve o takıma gelecek için gerçekten ilginç bir şey verdi” dedi. Takım, karanlık bulutun arkasındaki bu parlak yanı, Le Berre’nin potansiyelini keşfetme fırsatını sunmuş oldu.

Önümüzdeki sınavlar

Takımın önümüzdeki günlerde Le Berre için yeni bir sınava hazırlanması bekleniyor. Sporcu, yarış lideri Lennart Jasch’in (Tudor Pro Cycling) gerisinde 1:36 dakikalık açıkla sekizinci sırada yer alıyor. Takım, Çarşamba ve Perşembe günü Cameron Highlands ve Genting Highlands’te yapılacak uzun ancak o kadar da zorlu olmayan eğimli çıkışlarda bu açığı kapatmak için Le Berre’ye destek olmayı hedefliyor.

“Çünkü o bir tırmanıcı değil, dolayısıyla daha az dik olması onun için dün olduğundan iyi. Bu yüzden ona güveniyoruz ve elimizden geleni birlikte yapacağız.”

Thibaut Mace, Spor Direktörü

Takımın hedefi, Le Berre’nin genel klasmandaki sırasını yükseltmek ve liderle arasındaki farkı azaltmak. Bu süreçte sporcu, kendi adına yaptığı ilk ciddi çıkış sınavında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

İlginizi Çekebilir: Uno-X Mobility, Usoa Ostolaza ile üç yıllık anlaşma imzaladı ve Grand Tur GC hedeflerini duyurdu →
Kaynak: Cyclingnews ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış