İçeriğe geç
Eskrim

GB Kadın ve Erkek Eskrim Takımları Fransa’daki EFC Kadet Turnuvası İçin Belirlendi

Derya Şahin·

Great Britain Fencing, 5-6 Aralık 2026 tarihlerinde Fransa’nın Cabries kentinde düzenlenecek Avrupa Eskrim Konfederasyonu (EFC) Kadet turnuvası için kadın ve erkek kılıç (foil) ön takımlarını açıkladı.

British Fenceing (BF), sporcuları turnuvaya katılmaları için davet ettiğini ve bu seçimin, gençlerin uluslararası deneyim kazanarak Büyük Britanya’yı Kadet Avrupa ve Dünya Şampiyonlukları’nda temsil etme kriterlerini karşılamalarına yönelik gelişim sürecinin bir parçası olduğunu belirtti.

Turnuva 5-6 Aralık 2026’da düzenlenecek Sporcu davetleri kabul edip Sport:80 üzerinden tam ödemeyi yapma süresi, davetten itibaren dört gün (96 saat) ile sınırlı.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Yarışma detayları (Reglements olarak bilinen), davetin bulunduğu bağlantıda yer alıyor ve sporcuların daveti dikkatle okumaları isteniyor.

Kadınlardan Mary MAGUIRE, Elizabeth AMORE, Kseniya PURVES, Olivia WHITE, Philippa LALOR, Maria PASCIAK, Florence SUNDERLAND, Sissi LI, Alexandra SALAS, Darcy ATTWOOD, Hila BEN-ARI, Yasmine LANG, Eva SCHAUER, Olivia JOHNSON, Eleonore BUENO CARGILL, Imogen FOGG seçilirken; Aleksandra PENSA, Meredith HOWARD ve Veronika KUSHTAN yedek olarak belirlendi. Rose RAJU ise discretionary (isteğe bağlı) seçimle takıma dahil edildi.

Erkeklerden Raphael BERTRAND, Ethan LI, Ralph JENKINS, Charles STIRLING, Arthur O’DONNELL, Felix BERNDORFER, Oskar PICTON TULLY, Tudor PRUTICA, Ethan MO, Michael MALASENKOVS, Wilfred KENT, George QIN, Nikodem DYK, James HERNON, Lucas NGAI seçilirken; Harry CLOKE, Jinmi ADESANYA ve Edoardo BEDINA yedek olarak gösterildi. Damian CZERWINSKI discretionary seçimle takıma alındı.

Takım yarışması için 16 eskrimci ve dört yedekten oluşan kadrolar ön görüldü. Kesin takım seçimi, sporcuların davetleri kabul veya reddetmeleri ve ekip etkinliklerindeki müsaitlik durumlarına göre belirlenecek. Geç kalınan çekilmeler veya sakatlıklar durumunda takımlarda değişiklik yapılabileceği belirtildi.

Bu sezonden itibaren EFC Kadet takımları Team 1, Red, White and Blue olarak adlandırılacak. Takım yerleri hem takım stratejisi hem de bireysel gelişim göz önünde bulundurarak belirlenecek; Team 1 birincil takım olarak kalacak.

British Fencing, sporcuların ekip yerine kabul etmeden önce lojistik durumları değerlendirmelerini öneriyor. Ekip yarışmaları genellikle akşam erken saatlere kadar devam edecek.

Kadroda GBR Pathway antrenörleri Peter BARWELL ve Dominique SZOKOLOVICS; hakemler Peet SASAKI ve Luke DEAMER; yetkili kişisel antrenörler Anthony CONYARD, Richard KRUSE, Richard BERNSTEIN, Peter BARWELL ve Dan ROBINSTER yer alıyor.

Ekip etkinliklerinde katılımcıların turnuvanın tamamına (sıra oynama maçları dahil) kalabilmeleri öngörülüyor. GBR antrenörleri, bir eskrimcinin turnuva sonuna kadar kalamamasının yaratacağı etkiyi en aza indirmek ve takım deneyimini iyileştirmek için takımları değiştirme hakkına sahip.

İlginizi Çekebilir: Marie Cartwright British Fencing Takımına Koç Gelişimi ve Eşitlik Oficiri olarak katıldı →
Kaynak: Britishfencing ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış