İçeriğe geç
Amerikan Sporları

Franz Reindl, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Seçildi

BirSpor Haber Merkezi·

Alman yetkili Franz Reindl, Madrid’de düzenlenen Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu (IIHF) seçiminde 60-57’lik yakın bir farkla başkan seçildi. 71 yaşındaki eski Alman buz hokeyi yıldızı, Petr Bříza’yı yenerek görevi Luc Tardif’ten devraldı. Oylama sonucu bu Cuma sabahı saatlerinde açıklandı.

Tenerife adında gerçekleştirilen seçimde Reindl, ilk turda 48-36 geride olsa da Kırgızistanlı Aivaz Omorkanov’un elenmesinin ardından kritik oyları toplayarak farkı kapattı. Son tura kalan iki aday arasında yapılan yarışta Alman yetkili, Çek temsilcisini yalnızca üç oy farkıyla geride bıraktı.

Eski Buz Hokeyi Yıldızı Yönetim Koltuğuna Oturuyor

Oyuncu kariyerinde NHL’de oynamayan Reindl, Alman liginde adını ettirdi. 608 maçta 386 gol ve 753 puan kaydetti. Ulusal takımında ise üç Olimpiyat’a katılan Reindl, bu organizasyonlardaki 16 karşılaşmada iki gol atıp toplam yedi puana imza attı.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Oyuncu kariyerini tamamladıktan sonra 1988 yılında teknik direktörlük sahnesine giren Reindl, Almanya’nın ikinci ligindeki SC Riessersee takımında başantrenör olarak başladı ve ardından Alman milli takımının yardımcı antrenörü oldu. Altı yıl millî takımdan ayrılan Reindl, 2000 yılında genel menajer olarak geri döndü ve bu görevi 2012 yılına kadar sürdürdü.

With current IIHF President Luc Tardif announcing earlier this year that he will not seek re-election when his term ends in October, Petr Bříza and Franz Reindl have emerged as two front-runners for the position.

Bu seçimde güven oyunu aldığım için müteşekkirim. Buz hokeyinin küresel gelişimi için çalışmaya hazırım.

Franz Reindl, IIHF Başkanı

Kanadalılar Konseyden Çıkarıldı

Yeni IIHF konseyinde Kanadalı hiçbir temsilci yer almayacak. Hockey Canada CEO’su ve başkanı Katherine Henderson, kurul üyeliği için yeterli oyu toplayamadı.

Bu arada Reindl’in başkanlığa aday olması ilk kez değildi. Son seçimde Luc Tardif’e kaybeden Reindl, Tardif’in görev süresi bu Ekim ayında sona ereceğini ve daha genç bir liderliğe ihtiyaç olduğunu belirterek ayrılacağını açıklamıştı.

For action-packed issues, access to the entire magazine archive and a free issue, subscribe to The Hockey News at THN.com/free.

Tam üye sayısı 20 olan IIHF konseyinde Başkan Franz Reindl (Almanya), Başkan Yardımcı Petr Bříza (Çek Cumhuriyeti) ile üç bölge başkan yardımcısı yer alıyor. Amerika ve Okyanusya için Mike Trimboli (ABD), Asya için Susie Jo (Güney Kore) ve Avrupa ile Afrika için Igor Nemecek (Slovakya) seçildi.

Konseyin diğer üyeleri arasında Merve Tunali (Türkiye), Zsuzsanna Kolbenheyer (Macaristan), Heikki Hietanen (Finlandiya), Aivaz Omorkanov (Kırgızistan), Viesturs Koziols (Letonya), Anders Larsson (İsviçye), Marta Zawadzka (Polonya), Sergey Goncharov (Belarus), Stoian Batchvarov (Bulgaristan) ve Andy Mills (Yeni Zelanda) bulunuyor.

İlginizi Çekebilir: 60. Evgeni Malkin – Forvet, Pittsburgh Penguins →
Kaynak: Thehockeynews ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış