Uluslararası E-Spor Federasyonu (IESF), 2026 Dünya E-Spor Şampiyonluğu’nun (WEC26) 15-20 Aralık 2026 tarihleri arasında Endonezya’da düzenleneceğini ve turnuva oyun listesini resmen onayladığını açıkladı. 110’dan fazla Ulusal Federasyon’un 500’den fazla sporcusunun katılacağı organizasyon, ülkenin 2016 ve 2022’den sonra şampiyonu üçüncü kez ev sahipliği yapmasını sağlayacak.
Federasyon, 2026 sürümünün takvimini ve oyun kadrosunu açıklarken, organizasyonun Endonezya’nın e-spor sahnesindeki konumunu pekiştiren önemli bir dönüm noktası olacağını vurguladı. Sporcular bu kez usual e-spor kuruluşlarını değil, kendi ülkelerinin milli takımları adına yarışacak ve bayraklarını yükseltmek için rekabet edecek.

Üçüncü kez bir millet, yeni bir bölüm
Endonezya, dünya çapındaki e-spor takviminde uzun yıllardır öne çıkan bir destinasyon. İlk Dünya E-Spor Şampiyonluğu’nu 2016’da ev sahipliği yapan ülke, on yıl sonra turnuva büyüdükçe rekabet bölgesindeki gücünü ve büyük uluslu etkinlikleri düzenleme yeteneğini de tazeledi. IESF, bu üç organizasyonu aynı milletin omuzlarında birleştiren sembolik bir miras olarak değerlendirdi.

Birlikte tarih yaptık, Bali’de 2022’de plajda düzenlenen en büyük e-spor etkinliğini organize ettik. Şimdi, bu etkinliğe katılmaya hak kazanan tüm sporcular için en iyi deneyimi ve koşulları birlikte sağlayacağımıza eminiz.
IESF Başkanı Vlad Marinescu
Federasyon başkanının beyanı, organizasyonun sporcuların deneyimine verdiği önemi ortaya koyarken, katılımcılar için standartların bir önceki sürümlerden daha üst seviyede tutulacağının sinyallerini verdi.
Beş oyun, üç platform
2026 şampiyonluğu, PC, mobil ve futbol e-sporu kategorilerinde beş farklı oyunla karşımıza çıkacak. Onaylanan listede futbol e-sporuTitles’inden eFootball da yer alıyor; federasyonun diğer oyunların tam listesi, turnuva formatları, eleme detayları, ödül havuzu veya maç programları ise henüz açıklanmadı.
Sporcuların kendi ülkelerinin milli takımları adına yarışması, yıl sonundaki boşluğu da dolduruyor. Bu durum, Orta Doğu’daki jeopolitik istikrarsızlık nedeniyle 2027 Kasım’a ertelenen ilk kez düzenlenen E-Spor Milletler Kupası’nın bıraktığı boşluğa benzer bir doldurucu işlevi görüyor.

Dünya Endonezya’da birleşiyor
Federasyon, konuyu sosyal medya hesabından da duyurdu. Hesaptan paylaşılan mesajda, dünya çapındaki katılımcının Endonezya’da birleşeceği ve üç organizasyonun bir millet etrafında toplandığı vurgulandı.
DÜNYA ENDONEZYA’DA BİRLEŞİYOR. 🇮🇩 Endonezya, IESF Dünya E-Spor Şampiyonluğu’na ev sahipliği yapacak! 2016. 2022. 2026. Üç organizasyon. Bir millet. Yeni bir bölüm. WEC26 | 15-20 Aralık 2026…
IESF (@iesf_official), 24 Eylül 2026
Genel Kurul da ajandada
Şampiyonluk, aynı zamanda daha geniş e-spor örgütlenmesi için önemli bir buluşma fırsatı sunacak. Federasyon, Ordinarye Genel Kurul’a 152 Ulusal Federasyon’un temsilcisinin katılacağını belirtti; ancak toplantının gündemine dair ek bir detay verilmedi.
Günler geçtikçe; organizasyon yerleri, katılan ülkeler, eleme süreci, yayın planları ve bilet satışları gibi konularda daha fazla bilgiyi yayımlanması bekleniyor. Bu arada Endonezya, 2026’nın sonbaharında dünya e-spor ailesini bir araya getirmeye hazır.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
