İçeriğe geç
Olimpik & Bireysel Sporlar

Danimarka – Portekiz Maçı 3 Öncesi Cristiano Ronaldo’sız Portez Kadrosu ve Olası Danimarka Dizilişi Ortaya Çıktı

BirSpor Haber Merkezi·

Portekiz, UEFA Uluslar Ligi’nin 2026-27 sezonunun 3. maçında Danimarka ile karşılaşırken, millî takımın yıldızı Cristiano Ronaldo, teknik direktör Jorge Jesus ile yaşadığı iddia edilen gerilimin ardından kampı terk etmiş durumda. Kopenhag’da oynanacak müsabakada Ronaldo’nun kadrodan çıkarılmasıyla Portez’in muhtemel dizilişi ve Danimarka’nın evinde avantajını kullanması beklenen olası XI kadrosu kamuoyuna yansıdı.

Ronaldo, Instagram hesabından yayınladığı bir paylaşımla kampı terk ettiğini açıkladı. Teknik direktörün basın toplantısı ve Portekiz Futbol Federasyonu (FPF) Başkanı Pedro Proença ile görüşmesinin ardından karara geldiğini belirten yıldız futbolcu, ayrılığının ardındaki gerçeği “uygun görülecek bir zamanda” Portez halkına anlatacağını söyledi.

Kampı Terkinin Ardında Ne Var?

Gerilimin kaynağı, Norveç karşısındaki galibiyete dayanıyor. Ronaldo’nun başlama onbirinde oynamayı beklediği maçta Jesus’un Gonçalo Ramos’u tercih ettiği aktarılıyor. Genç forvet bu karara, kazanan golü bularak cevap vermişti.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Bunun ardından Ronaldo grupla birlikte antrenman yapmayı bıraktı ve önce ayrı bir şekilde salon egzersizlerine odaklandı, ardından kampı tamamen terk ettiğini teyit etti. Jesus ise gerçek bir çatışma olmadığını vurgulayarak kararların kendisine ait olduğunu savundu.

Ronaldo’nun kadrodan çıkarılmasıyla Portez, Norveç’i yenen kadroya büyük ölçüde sadık kalmayı bekliyor. Ronaldo’nun yokluğunda Rafael Leão’nun numara 7’lik formayı devralması öngörülüyor.

Haber Kaynağı

Danimarka’nın Olası Başlangı Dizilişi

Brian Riemer’in liderliğinde Danimarka, ev avantajını kullanacak şekilde sağlam bir savunat hattıyla sahaya çıkarken, orta alanda Pierre-Emile Hojbjerg’in tecrübesine güveniyor. Höjlund-Isaksen ikilisinin Portez’in Ronaldo’nun ayrılığından sonra toparlanmaya çalıştığı savunmayı cezalandırması bekleniyor.

Danimarka’sı muhtemel başlangız XI kadrosu şu şekilde öngörülüyor: Filip Jörgensen; Rasmus Kristensen, Joachim Andersen, Oliver Provstgaard, Patrick Dorgu; Morten Hjulmand, Pierre-Emile Hojbjerg, Mikkel Damsgaard; Gustav Isaksen, Rasmus Höjlund, Mohammed Daramy.

Ronaldo’sız Portez’in Olası Dizilişi

Teknik direktör Jesus’un Diogo Costa’yı kalede tutması beklenirken, savunat hattında Nuno Mendes, Rúben Dias, Renato Veiga ve João Cancelo’nun yer alması öngörülüyor. Orta alanda João Neves ve João Palhinha’nın görev yapması, forvet çizgisinde ise Gonçalo Ramos’un Norveç’teki galibi golünden sonra tekrar başlatılması planlanıyor.

Portez’in muhtemel başlangız XI kadrosu şöyle öngörülüyor: Diogo Costa; Nuno Mendes, Rúben Dias, Renato Veiga, João Cancelo; João Neves, João Palhinha; Francisco Conceição, João Félix, Pedro Neto; Gonçalo Ramos.

Kaynak: Worldsoccertalk ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış