İki takımın ilk karşılaşması, FA’nın hakemin hatası nedeniyle yeniden oynanma kararı almasıyla uluslararası basında yer aldı. Bu nadir karar, futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı.
Tartışmalı kararın ardından yeniden oynanma
İlk maçta Wanderers’ın 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma, FA’nın oyun kurallarının yanlış uygulandığı yönündeki şikayetinin ardından yeniden oynanmaya karar verildi. Londra kulübü Woodford, bu nedenle resmi bir itiraz başvurusu yaptı. Maç ayrıca Norfolk’a taşındı.
Maçın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlanırken, Woodford’un ceza sahasına giren oyuncular nedeniyle iptal edilen penaltısı tartışma yarattı. Ancak maç yeniden başlatılırken Woodford’a penaltıyı tekrar atma hakkı verilmeden, Mulbarton’a ceza sahası dışından serbest vuruş verildi.

Hakemin kararı ve tarafların tepkileri
Mulbarton’un ortak ilk takım yöneticisi Danny Self, maçtan önce duygularını şöyle ifade etti: “Tüm duygular var, sorular soruyorsun ve hayal kırıklığına uğruyorsun. Sonra buna itiraz edebilir miyiz diye soruyorsun ve edemezsin cevabını alıyorsun. Katılıyoruz ya da katılmıyoruz, nerede isek oradayız ve sadece buna hazırlanmamız gerekiyor.”
Oyun kurallarını o anda karıştırdığını varsayabilirim. Karar verdiğimizde umursamadığımız yönünde bir yanlış anlama var, bu gerçekten çok uzak. Bu sana oldukça kişisel bir şekilde dokunuyor ve maç üzerinde olumsuz bir etki yaratmak istemezsin.
Dan Robathan, emekli Premier League ve FIFA hakemi
Emekli Premier League ve FIFA hakemi Dan Robathan, orijinal maçtaki hakemi savundu. Robathan, hakemlerin karar verdiklerinde umursamadıkları yönündeki yanlış anlamanın gerçekten çok uzak olduğunu vurguladı.
Kulübün yükselişi ve sonraki aşamalar
Norwich’in yaklaşık 6 mil (10 km) güneyinde bulunan mahalle kulübü Mulbarton, son yıllarda yerel liglerde yükseldi ve bu sezon ilk kez non-league piramidinin dördüncü basamağında yarışıyor. Kulüp, bu dikkatin ardından “benzersiz talep” nedeniyle önceden bilet satışı başlatmak zorunda kaldı.
Wanderers’ın bu galibiyeti ona FA Kupası ödül fonundan 3.375 pound ve dünyanın en eski futbol yarışması olan FA Kupası’nın üçüncü elemeturunda Gloucester City ile evde oynayacağı bir maç kazandırdı. Galibiyet ayrıca kulübe 5.625 pound ödül, mağlup olan taraf ise 1.875 pound kazanacak.
Son turda Gloucester ile oynanacak maç 3 Ekim Cumartesi hafta sonu planlandı. Gloucester, non-league’de dördüncü basamak olan Southern League Premier Division South’ta mücadele ediyor. Bu arada, bu akşamki maçta kaybetmelerine rağmen Woodford da ödül fonundan 1.125 pound kazanacak.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
