The China Smash’ın son gününde, dünya birincisi Sora Matsushima yarı finalde Çin’in tek kalan oyuncusu Zhou Qihao ile karşılaşırken, Hugo Calderano Lin Yun-Ju ile diğer yarı finalde mücadele edecek. Pazar günü başlayacak maçlar erkekler yarı finalleri ve her iki bireysel finale de ev sahipliği yapacak.
Turnuva başından beri sürprizlerle dolu geçti. Wang Chuqin ve Lin Shidong, sadece bir hafta önce Asya Şampiyonluğu’nda çok sayıda maça çıktıkları için çekildiler. Bu durum Felix Lebrun’u birinci sıraya yükseltti ancak ikinci sıradaki Sora Matsushima ilk maçından önce yeni dünya birincisi olarak açıklandı.
Üstün oyuncuların çoğu final aşamalarına ulaştı, ancak erken elemelerde dikkat çeken sürprizler de yaşandı: Feng Yi-Hsin açılış turunda Dang Qiu’yu 3-0 yendi, Oh Junsung Shunsuke Togami’yi açılış turunda 3-2 yenerek sürpriz yaptı, Jang Woojin 16’lı gruplarda Alexis Lebrun’u mağlub etti ve Zhou Qihao 16’lı gruplarda üçüncü sıradaki Tomokazu Harimoto’yu 3-0 baskınla yendi.

Qihao çeyrek finalde Jang Woojin’i yenerek harika serivini sürdürdü ve Pazar günü dünya birincisi Matsushima ile karşılaşacak. Matsushima, Feng Yi-Hsin’i 4-1 yenmiş bulunuyor; Taipei’li 23 yaşındaki oyuncu maçı boyunca yakın tuttu.
Çizginin diğer yarısı taraftarlara iki çeyrek final sürprizi sundu. Önceden Calderano, Felix Lebrun’a 9-11 ilk oyunu kaybedip ardından dört oyunu sadece iki puan farkla (4-1: -9, 9, 10, 10, 9) kazandı. Ardından Lin Yun-Ju ve Truls Moregard kendi gösterilerini sundular; sıkı oyunlar ve uzun noktalar içeren maçta Lin tüm dört oyunu kazandı (4-0: 7, 9, 9, 7).
Kadınlar çizgisi bir adım daha ilerledi ve final eşleşmesi zaten belirlendi. Birinci sıradaki Wang Manyu baskınını korudu; son adımı Miwa Harimoto’yu 4-1 yenerek yarı finale çıkmasıydı. Manyu’nun Pazar günü karşılaşacağı rakip, turnuvanın en büyük hikayesi Japonya’dan Hitomi Sato.
Sato, eleme yoluyla gelen Zhu Sibing ile iki savunmacının karşılaştığı 59 dakikalık maratona rağmen 4-1 kazandı. Ertesi gün Sato yarı finaline 11-2 kayıpla başladı Chen Xingtong’a ancak durumu toparladı. Sonuç olarak Sato, 4-1’lik galibiyetle finale yükseldi ve Grand Smash tarihinde bir chopper (savunmacı) olarak finale ulaşan ilk oyuncu oldu; taraftarlar uzun sürecek bir maç ve çok sayıda uzun top değişimi bekleyebilir.
Amerikalı oyuncular için hafta kısaydı – Puerto Rico’dan Adriana Diaz ve Kanada’dan Mo Zhang için de öyle. USA’dan Kanak Jha, Lily Zhang ve Amy Wang ana çizeye doğrudan sıralandı ancak ilk turda zorlu bir rakiple karşılaştılar. Kanak Jha 3-0 kaybetti ancak moral verebilir – kaybı dünya birincisi Matsushima’ya oldu ve üç oyununun ikisi 11-13 kaybedildi.
Jha gibi Amy Wang da birinci sıradaki ile eşleşti ve dünya birincisi Wang Manyu’ya 0-3 yenildi. Lily Zhang, Hashimoto’nun çeyrek finale kadar ilerlemesiyle Honoka Hashimoto’ya 0-3 kaybetti. Adriana Diaz ve Mo Zhang de ilk tur maçlarında kaybettiler; Diaz Satsuki Odo’ya 1-3 yenildi (Odo 16’lı gruba ulaştı) ve Mo Zhang finale çıkacak olan Sato ile eşleşti. Kuzey Amerikalılar için genel olarak zorlu eşlemeler oldu.
Erkekler yarı finalleri ve her iki bireysel final Pazar günü oynanacak. Wang Manyu kadınlar unvanını Çin’de korumaya çalışırken, Grand Smash’ın gördüğü en sıra dışı finalistlerden biriyle karşılaşacak. Erkeklerde ise kazanan ya yeni birinci Matsushima için sağlamlaştırıcı bir adım, kendi seyircisi önünde son Çin oyuncusu Qihao, Calderano’nun başka büyük sahne üzerinde coşkulu performansı veya Yun-Ju’nun ilk Grand Smash unvanı olabilir.
En güncel masa tenisi haberleri ve sonuçlar için ButterflyOnline.com’u ziyaret edin.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
