İrlanda Kadın Milli Takımı teknik direktörü Carla Ward, eski kulübü Aston Villa’nın boşalan koltuğu için kendisiyle ilişkilendirilen iddialara rağmen odak noktasının kadınlar Dünya Kupası’na ulaşmak olduğunu vurguladı. Eileen Gleeson’un Ocak 2025’te yerine geldiği ve sözleşmesi 2027’de bitecek olan Ward, önümüzdeki dört maçın ardından yaz aylarında Brazil’da düzenlenecek final turnuvasına katılma yolunda takımıyla birlikte kritik bir sınavdan geçiyor.
İrlanda, gelecek yılın yazında Brazil’da oynanacak Dünya Kupası finallerine çıkma şansını, Kazakistan’a karşı oynayacağı play-off mücadelesiyle deneyecek. Bu aşamayı geçen takım, ardından Belçika veya Polonya ile oynayacağı iki maçlı final serisinde karşısına çıkacak. Ward, bu yolculukta kendisine İngiltere Kadın Süper Ligi’ne dönüş sinyalleri verilmesine rağmen, takımıyı Dünya Kupası’na götürmenin birincil hedefi olduğunu açıkça belirtti.
‘Hiçbir Şey Dikkatimi Dağıtamaz’
Ward, Aston Villa ile kendisiyle ilişkilendirilen iddialara kesin bir dille yanıt verdi. “Bu işteyken hiçbir şey beni cezbedemiyor. Bu işi seviyorum ve burada çalışmayı seviyorum” diyen teknik direktör, önümüzdeki dört maça odaklanma kararını tekrarladı: “Birkaç sonraki dört maç için hiçbir şey dikkatimi dağıtamaz. Bu bir konuşma bile değil, düşünmeye bile değer bir konu değil.”

Dilim ve odalım burada. Bir Dünya Kupası’na ulaşmaya geldim ve önümüzdeki dört maç boyunca aklımda tek şey bu olacak.
Carla Ward, İrlanda Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü
Ward, takının 2023’te tarihinde ilk kez Dünya Kupası’na katıldığını ancak grup aşamasında ev sahibi ortakları Avustralya ve Kanada’ye yenilip Nijerya ile berabere kalarak ilerleyemediğini hatırlattı. Üç yıl sonra şimdi ise takımıyı uluslararası futbolun en büyük sahnesine geri götürme şansına sahip olduğunu belirtti.
‘Net Mesaj: Asla Küçümseme’
“Son iki yıldır bu işe dair büyük bir gururla konuştuğumuzu gördünüz” diyen Ward, Dünya Kupası’na ulaşma arzusunu şu sözlerle özetledi: “Bir Dünya Kupası’na ulaşmak istediğim için buradayım ve bir ulus olarak muazzadım adımlar attığımızı düşünüyorum. Bu da pastanın üzerindeki kiraz olurdu. Ancak dört maçımız var, dört final maçımız. Her şeyi vermemiz gerekiyor; kan, ter ve göz yaşları. Ne yaparsak yapalım her şeyi sahada bırakmamız gerek ve bunu yaparsak, başarılı olma şansımız tamamıyla bizimle.”
Kazakistan ile iki maçlı seri, Cuma günü saat 12.00 BST ile başlayacak Astana Arena’ya yapılacak deplasmanla başlıyor; döndürme maçı ise dört gün sonra Cork’ta oynanacak. İrlanda’nın Páirc Uí Chaoimh’de yenilmediğini belirten Ward, dünya sıralamasında 98. sırada yer alan Kazakistan’a karşı hiçbir şeyi kendiliğinden kabul etmeyeceklerini vurguladı.
“Bir üst seviyeye çıkmamız gerekiyor; en yüksek düzeyde performans gösterdiğimizden ve odaklandığımızdan emin olmamız gerekiyor. Bunu yaparsak işi hallederiz. Olağanüstü yetenekli, birbirinin hakkından gelen inanılmaz bir kadromuz var” diyen Ward, takının kimin sahaya çıkmasının önemli olmadığını ekledi: “Rolünü bilen herkes için ne yaptığımızı, ne istediğimizi ve nasıl oynayacağımızı çok net biliyoruz.”
‘Bu Kadronun Her Birine Tam Güvenim Var’
Kaptan Katie McCabe ile Marissa Sheva’nın ilk maça oynamaya yakışmayacağı için uzaklaştırıldığı, deneyimli Denise O’Sullivan’ın da mevcut olmadığı bir dönemde Ward’ın kadroyu yenilemek zorunda kalacak. Hamstring sakatlığı nedeniyle sahada olamaz Tara O’Hanlon ve ayak bileğindeki sorun nedeniyle iki maçta da oynayamayacak Saoirse Noonan gibi isimler de kadroda yer almıyor.
Bu arada, Crystal Palace’ın orta saha oyuncusu Shanade Hopcroft ilk kez takım davet edildi. Birden fazla önderi kaybetmelerine rağmen Ward, bunun başkalarının parlayacağı bir fırsat olduğunu söyledi: “Kimi sahaya çıkarsa çıksın, doğal olarak Katie ve Denise gibi isimleri takımdan çıkardığınızda, bunlar iki büyük lider ama bu oyuncuların öneme gelme fırsatıdır.”
Katie burada bir nedenle var; saha dışında önemli bir rol oynayacak ve normalde yaptığı gibi grubu yönlendirecek. Sonra sahaya çıkanlara bırakıyor ve bu kadronun her bireyini işi halletmek için tam olarak güveniyorum.
Carla Ward, İrlanda Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü
Ward’ın açıklamaları, Dünya Kupası yolundaki kritik play-off sürecinde takının moralini yüksek tutma ve kadro rekabetini artırma çabasını yansıtıyor. Önümüzdeki dört maçta alınacak sonuçlar, İrlanda’nın 2027 yazında Brazil’da uluslararası futbolun en büyük sahnesine dönüp dönmeyeceğini belirleyecek.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
