Formula 1 Azerbaycan Grand Prix’i’nde üçüncü sıradan geri dönen Fransız pilot Isack Hadjar, Red Bull Racing için dördüncü sırayı elde etti. İki aydır aralıksız yarışamadığı yarışlarda kaçırdığı son üç hafta sonu olmasaydı, gridde ikinci olacağını kesin olarak iddia eden Hadjar, oturumun “hiçbir şey olağanüstü” olmadığını, ancak “oldukça yakın” olduğunu vurguladı.
Fransız pilot, Q3 oturumunda Charles Leclerc’in 0,137 saniye gerisinde 1m43.500’lik bir tur zamanı kaydederek oturumda ikinci oldu. Podyum hattında yer alan polesitter George Russell ile arasındaki farkın, geride kalan hiçbir sürücünün gerçekte pole için yarışabileceğini iddia edemeyeceği kadar büyük olduğu belirtildi. Hadjar, aynı oturumda sekizinci sırada tamamlayan Max Verstappen’dan da daha hızlıydı.
“Akıllı Yaklaşım” ve Geri Dönüş
Hadjar, geri dönüşü için kendine “duvara veya herhangi bir şeye dokunmamak zorundaydım” şeklinde bir kural koyduğunu söyledi. Adına göre, adil olmak gerekirse geri dönüşte çok fazla risk almaya gerek yoktu ve bu yüzden tüm hafta sonu çok dar kesimlerde limitlerin biraz altında sürdü. “Q3’de sanırım o doğal adımı attım” ifadelerini kullandı. Ancak Q2’nin sonuna doğru kontrolü gerçekten elinde tuttuğunu, biraz daha eğlenceye başladığını ve bu hafta sonu ilk kez limitlerin ötesine çıkıp bir lock-up yaşadığını anlattı.
“Evet, bu akıllı yaklaşımdı.” Fransız pilot, geri dönüşü Baku’daki iki aylık aradan sonra zor bir pist olarak nitelendirdi.
Isack Hadjar, Red Bull Racing
Hadjar, Red Bull’sunun son bir kez direksiyonda olduğunu hatırladığından beri aracın nasıl değiştiğini fark ettiğini, ancak Mercedes’in kendisi ve ekibi için hâlâ erişilemez olduğunu itiraf etti. “Bu araba Budapeşte’de bıraktığımda göre köşelerde daha iyi hissediliyor. Kesinlikle ayar dengesinde bir adım yaptık. Dün ilk turda düz yol davranışı, bu daha iyiydi” şeklinde konuştu.
Mercedes’in Düz Yollarda Üstünlüğü
Fransız pilot, Mercedes’in düz yollarda çok hızlı olduğunu, köşelerde de hâlâ en hızlı ekip olduklarını ancak üçüncü sektörde düz yol parçasında zorlandıklarını söyledi. “Mercedes düz yollarda çok hızlı, gerçekten çok hızlılar. Köşelerde yavaş olmadıkları gibi hâlâ en hızlılar, ama düz yol parçasında olduğumuzda çok zorlanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Dördüncü sıralama, Hadjar’ın Melbourne’deki sezon açılışında gridde üçüncü olarak yer aldığından bu yana en iyi qualifying performansı oldu. Red Bull, Isack Hadjar’ın uzun vadeli bir F1 sözleşmesi üzerinde olduğunu doğruladı. Hadjar ayrıca, Baku’ya F1 geri dönüşü için gecikmeli olarak getirilen Zandvoort kaskını da getirdi.