İçeriğe geç
Olimpik & Bireysel Sporlar

AJ MacGinty: Uzun sakatlığın ardından Bears formasına dönen deneyimli kanat, zaferin özel hissini yaşıyor

BirSpor Haber Merkezi·

Bristol Bears’ın deneyumlu kanat oyuncusu AJ MacGinty, neredeyse geçen sezonun tamamını sakatlık nedeniyle kaçırdıktan sonra takıma geri dönerek tekrar bir maçı kazanmanın özel hissinden keyif alıyor. 36 yaşındaki Amerikan uluslararası futbolcu, geçen cumartesi Sale’a deplasmanda oynanan ilk tur galibiyetinde Bears formasıyla sahaya çıktı ve 58 dakika forma giydi.

MacGinty’nin bu karşılaşma, geçen sezonun açılış gününde Achilles tendonı yırtılmasıyla sonuçlanan sakatlığının ardından yaptığı ilk başlangıç oldu. Amerikalı oyuncu, 2025-26 sezonunun kapanışına doğru Mayıs ayında takıma geri dönmüştü ancak baldırında yaşadığı yeni bir sakatlık nedeniyle tekrar sahaya çıkamadan geriledi.

Sakatlığın ardından sahadaki yerini özleyen oyuncu

“Yılın büyük bölümünü neredeyse tamamen yan taraftan rugby izledim ve içeri geldiğinde ne kadar güzel olsa da, gerçekten içeride değilsin” diyen MacGinty, BBC Radio Bristol’a şunları söyledi: “Bir maçı kazanmanın hissi bile özel. O adlarla birlikte olmak… Oynamadığında ya da sakatlığın olduğunda bunun bir parçası olduğunu gerçekten hissetmiyorsun, yani geri dönmek gerçekten özel bir duygu.”

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

“Yılın büyük bölümünü neredeyse tamamen yan taraftan rugby izledim ve içeri geldiğinde ne kadar güzel olsa da, gerçekten içeride değilsin. Bir maçı kazanmanın hissi bile özel, o adlarla birlikte olmak. Oynamadığında ya da sakatlığın olduğunun bir parçası olduğunu gerçekten hissetmiyorsun, yani geri dönmek gerçekten özel bir duygu.”

AJ MacGinty, BBC Radio Bristol

Amerikan uluslararası oyuncu, baldırındaki sakatlıkla halen mücadele ediyor ve bu yüzden henüz bir maçın tamamı olan 80 dakikaya çıkamıyor. Baldırında kasılmalar yaşadığını belirten MacGinty, önümüzdeki birkaç hafta boyunca bununla uğraştığını belirtti.

“Sağ baldırımda biraz kasılma yaşıyorum ve bu yüzden bir sonraki birkaç hafta boyunca onunla uğraşıyorum” diye ekledi. “Bu yükten mi yoksa daha iyi beslenmeden mi, yoksa fazla kullanmaktan mı olduğunu bilmiyorum ama umarım kendi açımdan yakında 80 dakikaya çıkabilirim.”

Kariyer ilhamı ve gelecek hedefleri

MacGinty, geçen eylülde Bristol’ın Premier ligi sezonunun ilk maçının sadece 12. minutesında sakatlandı. Kulüple Mayıs ayında yeni bir sözleşme imzalayan oyuncu, bu sezonun sonuna kadar kulübünde kalmayı sürdürüyor. Geçen cumartesi oynanan karşılaşma, önce Sale ve Connacht’ta forma giydiği kulüp için 60. maçıldı.

Sakatlığının böyle ciddi bir aşamada olmasına rağmen tekrar oynayabileceğine inanmasını sağlayan eski Wasps kanat oyuncusu Jimmy Gopperth’in 2017’de ön çapraz bağ (ACL) sakatlığından dönüşünü örnek gösterdi. “Muhtemelen Jimmy Gopperth’ten ilham alıyorum – 42 yaşına kadar oynuyordu” diyen MacGinty, şöyle devam etti: “Kendim için 40’lı yaşlarıma kadar oynamak gibi bir hedef veya vizyonum olmadı ama geçen yıl beden tamamen rehabilitasyon ve doğru yapmakla ilgiliydi, ardından bu yıl tekrar oynayabilme fırsatım oldu ki bu muhteşem.”

Dünya Kupası hayali ve koçluk hedefleri

Amerika Birleşik Devletleri için 36 kez millî olan MacGinty, 2015 ve 2019 Dünya Kupaları’nda Kartallar adına oynadı ve her iki turnuvada da yedi maçın tamamında başladı. Ancak takım 2023 turnuvasına katılama hakkını kaybederken, MacGinty gelecek yıl Avustralya’da düzenlenecek 2027 Dünya Kupası’na katılmayı bir hedef olarak belirtti ve bunun ilk profesyonel sözleşmesini imzaladığından beri mevcut olduğunu söyledi.

“Hala amatördüm ve ‘Dünya Kupaları’nın dördüne gitmek istiyorum’ demiştim” diye konuştu. “Ne yazık ki Fransa’daki turnuvaya gidemedim, bu yüzden bir sonraki Dünya Kupası’na gitmek benim hedeflerden biri.”

Macsinty’nin sezon sonunda Bristol ile nasıl bir yol izleyeceği konusunda hala emin değil. Ancak futbolcu olarak günleri bittiğinde koçluk tarafına geçmek istiyor. “Bu yıl sağlıklı ve fit olmak açısından kendimi harika hissediyorum, ardından bunun sonrasında ne olacağı konusunda pek emin değilim” dedi. “Koçluğa girmek için de bir hedefim var, bu yüzden oynamaya devam mı edeceğ yoksa koçluk merdivenine çıkmaya odaklanıp olmayacağını bilmiyorum.”

İlginizi Çekebilir: Lozowski, Saracens’ten ayrılışını “üzücü” ve “anlaşılmaz” buldu →
Kaynak: BBC ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış