Cumartesi gün Orlando’daki Inter.co Stadium’da Peru’yu 4-1’lik skorla yenen ABD erkek millî futbol takımı, tarihinin en genç kadrolarından biriyle sahaya çıktı ve Dünya Kupası’ndaki ağır yenilgi sonrası takıma taze bir enerji kazandırdı. 11 oyuncunun millî formayla ilk kez sahaya çıktığı maçta 19 yaşında Justin Ellis ve 16 yaşında Julian Hall gibi genç isimler gol sesini çıkarırken, 16 yaşındaki Cavan Sullivan da sahada gösterdiği performansla dikkatleri çekti.
Orlando City’nin 19 yaşındaki forveti Justin Ellis, maçın yalnızca dördüncü dakikasında attığı açılış golundan sonra yakın köşeye koşarak kutladı, ardından dönüp Inter.co Stadium’nın kuzeyinde yer alan ve “the wall” (duvar) lakabıyla bilinen taraftar seksona döndü. Villarreal defans oyuncusu ve yine Orlando City yetiştirmesi Alex Freeman de yanına geldi. İki eski takım arkadaşı bir an kolu kola dikilip ev sahibi taraftarlara bakarken, ardından sarılıp güldü ve orta alana dönmeye çalıştı. Golün asistini yapan Gio Reyna ise Ellis’i tekrar taraftarların yanına itti.
“Ailem gibiydi, anı anlamıştık”
Maç sonrası gazetecilere konuşan Ellis, Freeman ile paylaştığı kutlamayı anlatırken bu anın ne kadar özel olduğunu vurguladı.


“Alex ile bu golu kutlamak komikti. O benim için ailem gibi. İnırılmazdı… Sanırım Gio da anı anladı. Evde, duvarın önünde olmak gerçekten çok güzeldi.”
Justin Ellis, ABD millî takımı oyuncusu
Bu genç ve neşeli anlar, maçın genel havasını da özetliyordu. ABD’nin tarihinin tüm rekorunu bir oyuncu eksikle eşitlediği 11 yeni oyuncuyu sahaya sürmesi beklenen bir maçta oyuncular özgür ve ruhsal bir enerjiyle oynadı. Bu durum, takımın Dünya Kupası’ndaki Belçika’ya karşı sert biçimde elenmesinin ardından taraftarlar için güzel bir ferahlık verdi.

Son yılların en önemli maçlarından biri sayılan son 16’lı maçın aksine, bu karşılaşma tamamen farklıydı. Sıfır öneme sahipti ve daha çok gerçekleri görme misyonuydu. İşte bu yüzden izlemek bu kadar keyifliydi.
Sullivan’ın parladığı 60 dakika
Cumartesi günü ABD gençleri, yaşlarına göre olağanüstü bir uyumla oynadı. Ellis ve Reyna, birbirine bağlanan iki isimden ibaret değildi. American futbolun yeni “yapılacak büyük isim”i olarak nitelenen 16 yaşındaki Cavan Sullivan, sahada olduğu 60 dakika boyunca tehlica saçtı. Julian Hall ise ABD’nin üçüncü golünü debütyüsünde atarken, Sebastian Berhalter’ın ortasında uzak dire vurarak yıllardır birlikte oynuyormuş gibi göründü.
“Futbol dilinde iyi oyuncuların birlikte olmaları için çok zamana ihtiyaçları yok. Birkaç antrenman seansına ihtiyaçları var. Kaliteleri yoksa aynı şey geçer – onları bir yıl antrenman yaptırabilirsiniz ama doğal
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
