Barcelona’nın Julián Álvarez’ı transfer etme çabası, Salı günü düşük bir maliyetle sonuçlandı; İspanyol Futbol Federasyonu, Atlético Madrid’in kaleciyle yapılan temas şikayeti üzerine kulübe 602 euro (503 pound) ceza kesti.
Atlético, Barcelona’yı, sözleşmesi 2030 yılının Haziran ayına kadar geçerli olan Arjantinel oyuncuya, onlara yazılı olarak bilgi vermeden önce ulaşmakla suçladı.
Sanksiyon, federasyonun yönetmeliğinin 133. maddesi kapsamında değerlendirildi. Atlético ayrıca konuyu FIFA’ya taşıdı; FIFA, davanın yetkisi olmadığını açıkladı.

Álvarez için tamirat çalışmaları oldukça daha kamuya açık bir biçimde yürütüldü.
Kaleci, Cumartesi günü Deportivo La Coruna’ya attığı galibiyet golüyle üst üste ikinci maçında ağları havalandırdı ve takımının La Liga lideri Barcelona’ya iki puana indiği bir anda, rakiplerine katılma isteğini dile getirdiği için özür diledi.
“Bir hataydı. Taraftarların neden öfkeli olduğunu anlıyorum. Bir taraftar olsaydım, ben de öfkeli olurdum. Özellikle geldiğim günden beri bana destek olmaları göz önüne alındığında,” Álvarez, 2026 Dünya Kupası sırasında Barcelona’da oynamak istediğini belirterek “rüyasını gerçekleştirmek” istediğini söylediği ve yaz transfer penceresi boyunca süren bir transfer tartışmasını tetiklediği bir röportaja atıfla şunları söyledi.
Bu sezon ev sahibi taraftarlar tarafından sıklıkla horlanan Álvarez, Cumartesi günü gol attıktan sonra kalabalığın bir kesiminden alkışlarla ayağa kalkma gösterisi aldı; bu, Metropolitano’nun sadık taraftarlarıyla olan ilişkisinde bir yumuşama işaretiydi.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
