İçeriğe geç
NHL (Buz Hokeyi)

Penguins Ilya Solovyov’u Kadroya Çağırdı

Kerem Arslan·

Penguins, bugün AHL’e gönderdikleri oyuncunun oluşturduğu kadro boşluğunu doldurmakta gecikmedi. Ancak bu boşluk, IR’den bir oyuncunun kadroya alınmasıyla doldurulmuyor. Bunun yerine takım, Twitter üzerinden Ilya Solovyov’u AHL’deki Wilkes-Barre/Scranton’dan kadroya çağırdığını duyurdu.

25 yaşındaki oyuncu geçen sezon biraz takım değiştirdi. Calgary’de antrenman kampına başladı ancak kamp sırasında Colorado tarafından waivers’tan alındı. Ardından, birkaç ay sonra Pittsburgh’a gönderildi. Solovyov, 2025-26 sezonunda iki takımda toplam 30 NHL maçında oynadı; bir gol ve yedi asist kaydederken maç başına ortalama 12:45 buz süresi aldı.

Bu performans, Mayıs ayında kendisine bir yıllık sözleşme kazandırmaya yetti; ancak bir buçuk hafta önce waivers’tan başka takımların talebi olmadan geçmesi, NHL kadrosunda yer almasını sağlamaya yetmedi. Wilkes-Barre/Scranton ile şu ana kadar üç maçta bir asist yaptı. Bu sezon 32 NHL maçında oynaması durumunda, gelecek yaz kısıtlamalı serbest oyuncu (restricted free agent) olacak. Bunu başaramazsa, bunun yerine Altıncı Grup kısıtlamasız serbest oyuncu (Group Six unrestricted free agent) haline gelecek.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Çağrıyla birlikte Pittsburgh’ın 23 oyunculuk kadrosu artık doldu. Sakat durumdaki iki savunma oyuncusunun Pazartesi günü Utah’taki karşılaşmada oynaması beklenmiyor ancak ikisinin de dönmeye yakın olduğu düşünülüyor. IR’den kadroya alınabilmeleri için kadroda yer açılması gerekiyor; bu da Solovyov’un ana takımdaki süresinin kısa olabileceği anlamına geliyor.

İlginizi Çekebilir: Blues, Otto Stenberg’i Kadroya Alıyor, Ross Johnston’ı Sakatlık Listesine Alıyor →
Kaynak: Prohockeyrumors ↗Kaynak yazarı: Brian La Rose
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış