NFL, Paris’te devam eden protestoların ardından, 11 gün sonra şehrin yakınında düzenlenecek futbol maçının güvenlik endişeleriyle gündeme gelmesinin ardından bir açıklama yaptı. Lig, maçın planlandığı gibi sürdürüleceğini belirtti.
ESPN üzerinden iletilen açıklamada lig, “Paris’te ilk kez düzenlenen normal sezon maçına heyecanlıyız ve 25 Ekim’deki Stade de France maçı dahil NFL etkinlikleri için hazırlıklar planladığı gibi devam ediyor” dedi. Açıklamada, “Her NFL maçında olduğu gibi, uluslararası maçlarımız da dahil olmak üzere operasyonel ve güvenlik konularında yerel otoriteler ve ortaklarla yakın işbirliği yapıyoruz. Bu ayın sonunda taraftarları Paris’te ağırlamayı bekliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.
Maç, 25 Ekim’de Paris’in kuzeyinde bulunan Saint-Denis’teki Stade de France’da Pittsburgh Steelers ile New Orleans Saints arasında oynanacak.

Öğrencilerin söylediğine göre, eğitim sisteminin birden fazla alanında değişiklik talep eden protestolar, kaynakça yetersiz okullar, kötü koşullar ve öğretmen açığı gibi konulara dikkat çekiyor. Protestocular, binaların çürüdüğünü ve yapılarda fare olduğunu belirtiyor.
Protestolar şiddete dönüşürken, otoriteler kalabalıkları dağıtmak için yaş gazı, stun greni ve çeşitli diğer yöntemleri kullandı. Protoprotestocuların ateş yakıp hasar verdiğ bildiriliyor. CBS News‘a göre polise bağlı protestolarla bağlantılı 5.000’den fazla kişi gözaltına alındı.
Yerel yetkililer hem protestoları hem de polis tepkisini soruşturduklarını söyledi.
Fransız hükümeti, bahar ayında yapılacak başkanlık seçimlerine yaklaşırken şu anda bir “siyasi çıkmaz” içinde. Hükümet, protestocuların şikayet ve taleplerine herhangi bir plan veya çözüm sunmadı.
Paris’teki durumun tırmanması halinde NFL tutumunu yeniden gözden geçirebilir ancak şu an için ilk planına sadık kalıyor. Lig, geçmişte aşırı hava koşulları veya saha durumları nedeniyle maç yerlerini değiştirmişti.
Maçta Saints, ev sahibi takım olarak kabul edilirken, New Orleans’taki günlerindeki tek etkinlik, genç ve amatör spor takımlarının stadyumda oynayabilme şansı verdiği özel bir etkinlikti. Yerel saatle 8:30’da planlanan bu etkinlik, gerekirse maçın Caesar’s Superdome’de oynanabileceğini gösteriyor ancak şu an için bunun olası görünmediği belirtiliyor.
Maç planlandığı gibi sürerse, Fransa’da oynanan ilk NFL maçı olacak. Bu aynı Steelers’in geçen sezon Dublin’de Minnesota Vikings ile oynadığı maçtan sonra ardışık ikinci kez Amerika Birleşik Devletleri dışında bir maç oynaması anlamına geliyor. Saints son uluslararası maçını 2022 yılında Londra’ya giderek Vikings’e karşı oynamıştı.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
