Los Angeles Lakers, bu sezon için büyük umutlarla kadroya kattıkları Brook Kessler’in sahada ilk kez yer almasını beklemeye devam ediyor. Sol işaret parmağında yaşanan basit sıkışma nedeniyle “önlem” amaçlı bekletilen 21 yaşındaki center’ın dönüş zamanı net olmasa da, sahalara dönme sürecinin hızlandığı belirtiliyor. ESPN’den Dave McMenamin yazıyor.
Kessler, Pazar günü tam kapsamlı bir antrenmanı geçirdiğini ve “harika hissettiğini” söyledi. Bu sezon takım için ne kadar önemli olduğunu bilen oyuncu, sahalara çıkmadan önce tamamen hazır olmasının ne kadar gerekli olduğunu vurguladı.
“Lansman ekibine ve antrenörlere güveniyorum.” Kessler, geçen sezonu oynamadığı için bu sezona olan özlemini şöyle anlattı: “Geçen sezon oynasaydım durum biraz farklı olurdu ama o oyunu oynayamadığım için ‘Ah, gerçekten oynamak istiyorum’ diyorum. Oynamaya hazırım ancak lansman ekibine, antrenörlere, hocalara ve yönetim kurulumuza güveniyorum. Yani şu an onları dinliyorum.”

Baş koç JJ Redick’in Tuesday günü oynanacak Warriors karşılaşmasında Kessler’in oynayıp oynamayacağı belirsiz olsa da, olasıyı tamamen dışlamadı.
“48 saat içinde çok şey olabilir,” Redick konuştu. “Bununla akıllıca ilgileneceğiz. Pazartesi gününü nasıl hissettiğini göreceğiz. Ancak Salı günü oynayacağını ya da oynamayacağını söylemek istemiyorum. Bu hafta içi belirli bir noktada canlı maç egzersizi yapacak.”
Kessler, yazın Lakers’ın önemli imzalarından biri oldu ve takım arkadaşlarını kazanma konusunda başarılı oluyor. Son olarak Kings’e karşı kazandıkları ön sezon karşılaşmasında yedekten sahaya girerek 21 dakikada 19 puan ve 4 asist kaydetmişti.
“O kadar yüksek bir basketball zekası var ki, ribağı alırsa temelde o oynayacak,” Reaves ekledi (McMenamin’in Twitter videosuyla aktarıldığı gibi). “Bahsettiğim şeyin benim sahada olmamaktan bağımsız olduğunu, Luka’nın sahada olmasıyla da ilgisi olmadığını söylüyorum. O ribağı alıp gidiyor ve biz onun planladığı her şeye güveniyoruz.”
Reaves, iri oyuncunun kamp döneminin başında biraz yavaş bir giriş yaptığını ancak kendisinin daha rahat hissettikçe oyununa daha çok uyum sağladığını belirtti. Bu gecikmenin sebebi, her hücumda doğru şeyi yapma kaygısıydı.
Redick, Kessler, Reaves ve Luka Dončić’nin yanı sıra kanatlerde yer alacak son iki açığı kimlerin dolduracağı konusundaki zorluklara değindi. “Kesinlikle beğendiğimiz şeylerden izler gördük,” Redick söyledi (McMenamin’in Twitter videosuyla aktarıldığı gibi). “Zor çünkü oyuncularımız sakatlanmalar nedeniyle biraz dağınıktı, bu yüzden henüz kesin bir şey yok.”
Üç ön sezon karşılaşması sonrasında Lakers; kanatlerde Reaves ve Dončić ile birlikte farklı isimleri, center’da ise Kessler’in yokluğunda Mamukelashvili’yi sahaya çıkardı.
Geçen sezon üç sayı atışında kariyerinin en düşük oranı olan %32,1’i bulan Jarred LaRavia, ön sezona oldukça hızlı bir giriş yaptı: İlk 11 üçlüsünden 6’sını ve sahadan attığı 22 atıştan 14’ünü başarıyla tamamladı.
Konuyla ilgili olarak Redick, forvetin geçen yılın performansından geri dönmek için yaptığı yaz çalışmasına dikkat çekti. “Şutunu geliştirdi. Bu yaz yaptığımız birçok şey vardı ve gerçekten çok küçük birkaç düzeltmeye odaklandık,” Redick söyledi (McMenamin’e göre). “Bu düzeltmelerden gerçekten rahat etti, o noktadan sonra iş tekrarlamaya indi ve tekrardan da güven geliyor.”
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
