İçeriğe geç
Olimpik & Bireysel Sporlar

Carlos Alcaraz yeni sakalla Shangai’de üst üste yedinci galibiyetini aldı

Kerem Arslan·

Dünya sıralamasında üçüncü Carlos Alcaraz, Cumartesi günü Shanghai Masters’ın ilk maçında sürpriz bir sakal düzeniyle sahaya çıktı ve Juan Manuel Cerundolo’yu 6-3 6-3 yenerek turnuvanın üçüncü turuna yükseldi.

60 dakikalık karşılaşmada ağa yakın oyunuyla öne çıkan İspanyol tenisçi, Tokyo’daki unvanını başarıyla savunduktan sonra üst üste yedinci galibiyetini kazandı.

Djokovic Shanghai’de ikinci turda elendi

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Analiz, haber ve video için Sky Sports uygulamasını indirin

📺

Sky’e sahip değilsiniz?

En yeni Sky Sports anlaşmaları

Sözleşmesiz olarak NOW üzerinden yayınlayın

📱

“Sakal bu hafta kalacak,” Alcaraz, sakalıyla ilgili sorular üzerine şunları söyledi. “Her zaman sahaya en az bir kez sakalla çıkmak istemiştim. Tokyo’dan önce ekipyle ‘Turnuvayı kazanırsak hepemiz sakal yapmalı ve bunu Shangai’de oynamalıyız’ demiştik. Eğleniyoruz ve kalıcı oldu.”

Cerundolo, bu yıl Roland Garros’un ikinci turunda Jannik Sinner’ı beş sette yenmeyi başaran isim; aynı sezonde hem İtalyanlı hem de Alcaraz’ı yenen ilk oyuncu olmaya çalışıyordu. Andrey Rublev 2024 yılında böyle bir başarıya imza atmıştı.

Ancak Alcaraz, Shanghai’nin hızlı kort koşullarından yararlanarak rakibini rahatlatmadı ve her fırsatta ileri atıldı.

Medvedev, China Open’taki ihlalden sonra ilk maçında kazandı

Daniil Medvedev, China Open’ta bir seyircinin gözüne toplarla vurması nedeniyle ihlal edildiğinden bu yana ilk galibiyetini aldı. Rus tenisçi, 4-6 6-4 6-3’lük skorla Jan-Lennard Struff’u yenerek üçüncü turu garantiledi.

Struff’a karşı kariyerinde 10-2’lik üstünlüğe sahip olan Medvedev, bu ihlal nedeniyle Pekin’deki yarı finalde Djokovic’e kaybetmişti ve yarı finale kalarak alacağı 285 bin dolarlık ikramiyeden oldu.

Diğer erken ikinci tur maçlarında dördüncü serili Felix Auger-Aliassime, Camilo Ugo Carabelli’yi 4-6 7-6 (7-1) 7-5 yenerek ilerledi.

Birinci serili Jannik Sinner ise sağ dizinden dolayı 2026 sezonunun geri kalanında dinlenmek üzere turnuvadan çekildiğini açıkladı.

Andreeva, sezondaki 50. galibiyetiyle China Open finalinde Zheng ile karşılaşacak

19 yaşındaki Mirra Andreeva, Nikola Bartunkova’yı 6-2 6-2 yenerek sezondaki 50. galibiyetini aldı ve China Open’ın finaline yükseldi. Fransa Açık şampiyonu Pazar günü ev sahibi favori Qinwen Zheng ile karşılaşacak. Zheng, Elise Mertens’i 7-5 6-2 yenmişti.

Dünya sıralamasında beşinci sırada bulunan Andreeva, gelecek haftaki sılamalarda iki sıra yükselecek. Rus oyuncunun sezondaki 50. galibiyeti, WTA’ya göre turdaki en çok kazanan isimlerden biri olan Jessica Pegula ile eşitledi.

Andreeva, dünya sıralamasında 34. sırada bulunan 20 yaşındaki Çek oyuncu Bartunkova ile daha önce yalnızca Birleşmiş Devletler Açık’ın üçüncü turunda karşılaşmıştı.

NOW üzerinden sözleşmesiz olarak tenis yayınlayın

Sky Sports Uygulaması. WTA China Open’ı 11 Ekim’e kadar, ATP 1000 Shanghai Masters’ı ise 7-18 Ekim arasında Sky Sports Tennis üzerinden canlı izleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Mirra Andreeva WTA 3’üncülüğüne yükseldi, Sabalenka için hedefe yaklaştı →
Kaynak: Skysports ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış