Max Verstappen, Singapur Grand Prix’si sprint yarışında pol pozisyonundan alıp zaferi elde etti. Liderliği ele geçiren George Russell ise ilk turun sonunda virajdan çıkışta kontrolünü kaybedip duvara çarparak yarışı kaybetti.
Planlanan başlangıctan 15 dakika önce şiddetli bir yağmur start alanını ıslatırken, Marina Bay Sokak Pistinin bazı bölümleri kuru kaldı. 2 ve 3 numaralı virajlardaki duran su nedeniyle yarış yarım saat ertelendi.

Sprint başladığında pist koşulları yine iki parçalıydı; tüm araçlar iki tur formedan sonra ara lastikle (intermediate) başladı.
Ön sıradan başlayan Russell, Verstappen’den çok daha iyi bir çıkış aldı ve 1 numaralı viraja girişte liderliği ele geçirdi. Lewis Hamilton altıncı start alanından üçüncüye yükseldi. Charles Leclerc, Oscar Piastri, Lando Norris, Kimi Antonelli, Liam Lawson ve Pierre Gasly ardında izlerken, Isack Hadjar 11inci sıraya geriledi.
Russell’ın liderliği kısa sürdü: son virajdan çıkışta bordürde kontrolünü kaybedip ilk turun sonunda iç duvara döndü. Bu arada Lance Stroll ve Sergio Perez 16 numaralı virajda çarpıştı, Aston Martin bariyerlere yaslanarak durdu ve Isack Hadjar “motor freni ölüyor” bildirerek yarıştan çekildi.
Emniyet arabası sahaya çıktı, yarış beş tur nötrleşti – bu sırada Arvid Lindblad takıldı ve yanlış yönde sürerek son sıraya geri döndü, Franco Colapinto ise teknik bir sorun nedeniyle yarışını tamamlamadı.
Verstappen yeniden startta liderliği korurken, Oliver Bearman ilk sektörde Gasly ile yan yana mücadele ederek onun üçüncü sırasını aldı. Alpine pilotu sonraki iki turda iki pozisyon daha kaybetti; Nico Hulkenberg tarafından genişletildiğini şikayet etti ancak hakemler ek işlem yapmadı.
Verstappen’in Hamilton’a olan farkı yedinci turtan on birinci türe kadar 0,7 ile 1,4 saniye arasında dalgalanırken kırmızı takım sonradan öne geçti; avantajı on üçüncü turun sonunda üç saniyeye, on altıncı turda ise beş saniyeye ulaştı.
Çoğu kuruyan pistte ara lastik büyük ölçüde zorlandığı için asıl mesele lastik yönetimi oldu. Leclerc ön lastiklerinin “yok edildiğini” belirtti; Ferrari pilotu takım arkadaşı Hamilton’a lap başına iki saniye kaybederken son üç turda McLaren’ler ve Antonelli tarafından yakalandı.
Norris çok son turda Piastri’nin içinden geçti ancak papaya renkli araçlar temas edip döndü; dünya şampiyonu sekizinci sıraya gerilerken Avustralyalı takım arkadaşı yarıştan çekilerek takıma nokta kaybettirdi.
Verstappen ise Hamilton’a azalmış ama sağlıklı 2,6 saniyelik farkla zaferi güvence altına alırken Leclerc üçüncülüğü papaya araçlara kaptırdı. Antonelli Lawson, Bearman ve Hulkenberg’in önünden dördüncü oldu.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
