Marianne Vos, Batı Avustralya’da düzenlenecek 2026 UCI Gravel Dünya Şampiyonluğu için hazırlandığını ve bu yarışta kazanmanın zor olacağını kabul etti. 39 yaşındaki Hollandalı bisikletçi, zorlu bir sezon geçirdikten sonra rainbow formayı giymenin kendisi için daha da anlamlı olduğunu söyledi.
Cyclingnews sitesinde aktarılan bilgilere göre Vos, Nannup’ın ilk kez organizasyon venue olarak açıklandığı anda yarışa katılmaya karar verdi. Bölgeye aşina olmadığını belirttiği halde, on yıl önce bölgeden geçen Margaret River Tour için bölgeyi tanıdığını hatırlattı.
“Zaten SEVEN’in onların her yıl düzenlediği etkinlik olduğunu biliyordum, ancak Mayıs ayında yapılması yol sezonunda buraya gelmeyi zorlaştırıyordu,” diye konuştu Vos. “Ancak son iki yılda Gravel Worlds yaptığım için, hem yol programıma hem de takım programına uyduğunda bunu şimdi yapmaya çok hevesliydim.”

Vos’un bu sezonda Visma-Lease a Bike adına sınırlı bir yarış programı olduğu için zorlu geçirdiği belirtildi. Bu nedenle Nannup’a katılmanın ona daha da değerli geldiğini ifade etti.
“Öncelikle, evet, buraya gitmek istedim çünkü burada,” dedi Vos. “Onun yanında, sadece buraya gelip mümkün olan en iyi seviyeye ulaşmaya çalışmak, özellikle zorlu bir sezonun ardından. Kazanacağımı biliyorum ve gerçekten zor olacak, ancak en iyimi yapıp yarıştan alabileceğim en iyiyi almak – işte hedef ve odak bu.”
Vos, Gravel Dünya Şampiyonluğu’nu kazanan dört elit kadından biri olarak zaten bu başarıya sahip. Ayrıca 2025’te countrymen’i Lorena Wiebes’e ikinci olmuştu.
“Yarışın rakım metrekollarına bakarsanız, şüphe yok ki zor ve tırmanışlar uzun olmasa da sürekli birikiyor. Sonunda bu bir meyil olacak,” dedi Vos. “Gravel’de bunun fiziksel yetenek, biraz taktik ve teknik kombinasyonu olduğunu düşünüyorum ve bu kombino gravelin en sevdiğim yanı. Ve sonunda, bu pistte kesinlikle en iyi bisikletçiler önde gelecek.”
Vos, yarışın doğası ve konumunun başka bir meyil de getirdiğini belirtti. 2024 Unbound galibi Rosa Klöser gibi gravel uzmanları da aynı şekilde Nannup macerasına heyecanlı.
“Tüm disiplinler giderek daha fazla uzmanlaşıyor, gravelde de öyle, yani hala bazı yolcuları, bisikletçileri var ama kesinlikle gravel bisikletçiler gravel sürüşünde deneyimli,” dedi Vos. “Bu tür yarışlarda, sürekli dikkatli olmanız gerektiğinde zorlu bir rekabet olacak.”
Gravel Dünya Şampiyonluğu’nun yolların aksine farklı bir yapısı olduğunu belirten Vos, takım olarak birbirlerine yardım etmeye çalışacaklarını söyledi.
“Yarışın dürüst olduğunu düşünüyorum, yani sonunda daha iyi bisikletçiler önde gelecek,” dedi Vos. “Hollanda takımı olarak mümkün olduğunca birbirimize yardım etmek istiyoruz. Ama bu tür bir pistte, sanırım sonunda ayrıca bireysel nitelikler de önemli.”
Vos, yarıştan sonra dinlenip yeni sezon için hazırlanacağını belirtti. 39 yaşında olmasına rağmen spora olan tutkusunun sürdüğünü vurguladı.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
