İçeriğe geç
Amerikan Sporları

Hoyer: Cubs’un offseason’ı çevirme atlamadan, rotasyon ve bullpen güçlendirmeye odaklanacak

BirSpor Haber Merkezi·

Chicago Cubs’un başkan yardımcısı ve baseball operasyonlarından sorumlu yönetici Jed Hoyer, takımın sezonu çaresizce bitmesinin ardından gelecek sezon için önceliklerini net biçimde ortaya koydu: Kulüp, zayıf görünen rotasyonunu ve bullpenini güçlendirmeye odaklanacak. Cubs, Çarşamba günü San Diego Padres’e Wild Card serisinde tek maç farkıyla elenerek playoff yolculuğunu tamamladı; iki karşılaşmada toplam 12-1’lik bir skor farkıyla mağlup edildi.

Hoyer, takım offseason moduna girerken basın mensuplarıyla bir araya geldi ve konuşmanın odağı doğal olarak kadrodaki eksikliklere yöneldi. Takımın bu sezonki performansı, istisnasız biçimde iki ucu da keskin ama dengesi bozuk bir ekip olduğunu gösterdi: En iyi hücum ve takım savunmasına sahip olmalarına rağmen rotasyonlarında ligin en zayıf isimlerinden birini bulundurdular.

“Rotasyondaki kaliteyi kaldırıcı grubumuzun seviyesine çıkarmalıyız”

Hoyer, offseason planlarının merkezinde çevirme atlamadan rotasyon ve bullpen güçlendirmenin yer alacağını vurguladı. “Savunmamıza çok fazla yükleniyoruz ve rotasyondaki genel kaliteyi iyileştirmemiz gerekiyor,” dedi. “Offseason’u düşündüğümde, gelecek sezonları düşündüğümde hedef bu olmalı: Rotasyon altyapımızı ve rotasyon kalitemizi kaldırıcı grubumuzun seviyesine çıkarmalıyız.” Hoyer, odaklanma oranının ne kadar yoğun olacağının henüz belirlenmediğini ancak dikkatin büyük bölümünün rotasyona yöneceğini ekledi.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

“Büyük ölçüde odaklanmamız gereken konunun rotasyon olduğunu söyleyebiliriz. İster yüzde yüz olsun, ister bu oran ne olursa olsun, henüz belirlenmedi. Ancak kesin olan şey, dikkatin büyük bölümünün rotasyon teminine yöneceği.”

Jed Hoyer — Cubs’un Baseball Operasyonlarından Sorumlu Yöneticisi

Hoyer’in bu açıklamaları, kulübün sezon sonundaki tabloyu net biçimde okuduğunu gösteriyor. Takımın savunma ve hücumda üst düzeyde olmasına rağmen rotasyondaki eksikliklerin playoff yolculuğunu kısa sürede noktalamasına neden olduğu açıkça görülüyor.

“Tarihin en dengesiz takımlarından biri”

Cubs’un bu sezonki performansı, tarihte en dengesiz ekiplerden biri olarak değerlendirildi. Eylül ortasında MLB.com’dan Mike Petriello’nun incelediği gibi, Cubs teknik açıdan ligin en iyi hücumuna ve takım savunmasına sahipti ancak sahaya çıkardıkları rotasyon ligdeki en zayıf kadrolardan birini oluşturuyordu.

Takım, genel koşu önleme (run prevention) performansında ligin ortasında yer aldı; diametrin büyük bölümünü Gold Glove seviyesinde savunanlarla kurmasına rağmen bu durum böyle oldu. Rotasyon oyuncuları strikeout oranlarında ligde 23’üncü sırada yer alırken, milliyetler ligin en fazla vuruşunu (home run) yediler. Sadece Oakland Athletics, Cubs’un 231 sayısına daha fazlasını verdi.

“Sezon ortasında rotasyon için hamle yaptık”

Cubs, rotasyon sorunlarını sezon ortasında çözmeye çalıştı. Haziran’ın sonunda bir oyuncuyu takasla kadroya kattılar ve playoff deadline’ında birkaç isim ile bir reliever eklediler. Rotasyon oyuncularının çoğu, Holmes’un 12 milyon dolarlık oyuncu seçeneğini reddetmesi durumunda serbest bırakılacak durumda.

Bir diğer rotasyon oyuncusu da karşılıklı seçenek (mutual option) kapsamında pazar yerine çıkacak. Bu süreçte kulüp, kadrosundaki birkaç ismin sakatlıklarını atlattıktan sonra sahaya dönmesini bekliyor; ancak bazı oyuncuların döndüğü ilk sezonların tam olarak verimli geçmeyeceği de göz önünde bulunduruyor.

“Neredeyse tüm serbest bırakılabilir rotasyon oyuncuları bizimle ilişkilendirilecek”

Cubs’un, dikkate değer neredeyse tüm serbest bıraktırılan rotasyon oyuncularıyla ilişkilendirilmesi bekleniyor. Takımın, üst düzey potansiyeli olan takas hedefleri arasında da yer alması muhtemel; ancak bu tür hamlelerin kulübün tipik yaklaşımıyla tam olarak örtüşmeyebileceği de düşünülüyor.

Bullpen tarafında da önemli bir kadro değişimi öngörülüyor. Birkaç reliever serbest bırakılacak durumdayken, iki oyuncu için sınırda club option kararı verilecek; bunlardan biri sezonun sonunda çökerek dikkatleri çekmişti.

“Bazılarını geri getiremeyeceğiz”

Cubs’un çevirme atlamadan rotasyon ve bullpen güçlendirmeye odaklanması beklenirken, takımın birkaç önemli kaldırıcı oyuncusu da pazar yerine çıkacak. Birkaç isim serbest bırakılabilir durumdayken, kulübün bu oyuncuların bir kısmını geri getirmek için müzakere etmesi muhtemel.

“Onların hepsini geri getiremeyeceğiz. Bu açık,” dedi Hoyer takımın serbest bıraktırılan kadrosu hakkında. “Herkesi koruyamayız. Takım gelecek yıl farklı görünecek ve hissettirecek. … Çok sayıda iyi oyuncumuz var ve bunlar serbest bırakılacak; temas halinde olacağız.”

Jed Hoyer — Cubs’un Baseball Operasyonlarından Sorumlu Yöneticisi

Hoyer’in bu açıklamaları, kulübün gelecek sezon için köklü bir kadro değişikliği planladığını gösteriyor. Takımın rotasyon ve bullpen tarafında ciddi yatırımlar yapması beklenirken, kaldırıcı kadrosunda da önemli değişiklikler olması muhtemel.

İlginizi Çekebilir: Man City’den ‘şişirilmiş’ hesaplar: Transfer piyasasına para hangi kulüplere aktarıldı? →
Kaynak: Mlbtraderumors ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış